'Gesprekken over nieuw contract Koeman vorderen'

Reacties

Southampton heeft goede hoop dat manager Ronald Koeman langer verbonden blijft aan The Saints, dat zegt voorzitter Ralph Krueger. De huidige verbintenis van de Nederlandse trainer loopt medio 2017 af.

'Gesprekken over nieuw contract Koeman vorderen'

'We hebben goede discussies over de visie. De gesprekken gaan de goede kant op', zegt Krueger tegen de BBC. 'We moeten afwachten hoe het loopt. Het is niet zo dat de tijd dringt.'

De ex-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord is sinds de zomer van 2014 actief bij de Premier League-club, die dit seizoen als nummer zeven nog hoopt op kwalificatie voor Europees voetbal. Koeman loodste zijn ploeg vorig seizoen ook al naar de zevende plaats.

Doorslaggevend
Koeman en zijn elftal reizen in de komende speelronde af naar Goodison Park voor een uitwedstrijd tegen Everton. De manager hoopt dat zijn team de thuiszege op Newcastle United een vervolg kan geven in Liverpool, zo zegt hij op het clubkanaal. 'We weten dat we sterk zijn in eigen huis, maar nu moeten we het ook in een uitwedstrijd laten zien. De komende twee uitduels kunnen doorslaggevend zijn voor de rest van ons seizoen.'

Everton is kwetsbaar in zijn eigen thuishaven. Alleen hekkensluiter Aston Villa doet het dit seizoen slechter in eigen huis. 'Een sterk begin is voor ons belangrijk, misschien gaat het thuispubliek dan weer fluiten. Everton heeft veel kwaliteit met spelers als Ross Barkley, John Stones en Romelu Lukaku, maar heeft natuurlijk ook zwakke punten. Het lijkt dat ze niet zo sterk zijn in thuiswedstrijden', aldus Koeman, die weer over Steven Davis kan beschikken, maar spits Charlie Austin nog een week moet missen vanwege knieproblemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.