Geschorste Zidane krijgt steun van Franse bond

Reacties

De Franse bond (FFF) heeft de Spanjaarden uitleg gevraagd over de schorsing van trainer Zinedine Zidane, waarbij wordt gewezen op de UEFA-reglementen.

Geschorste Zidane krijgt steun van Franse bond

Zidane (foto) is voor drie maanden geschorst omdat hij wordt gezien als hoofdtrainer van Real Madrid Castilla, de beloften, terwijl hem de benodigde papieren ontberen. De Franse oud-international staat in de Spaanse hoofdstad officieel te boek als assistent.

Zidane en Real Madrid hebben al aangekondigd in beroep te gaan, waarbij ze zich gesteund kunnen voelen door de Franse bond. 'Het is slecht voor het Europese voetbal als een iconische speler als Zidane, die heeft besloten de Franse trainerscursus te volgen, zijn door de UEFA toegestane werk niet kan doen', zegt bondsvoorzitter Noël Le Graët op de FFF-website.

Daarom is direct contact gezocht met de Spaanse bondsvoorzitter om de beslissing van de tuchtcommissie uit te leggen. Volgens de UEFA-richtlijnen is het een trainer in opleiding toegestaan ervaring op te doen, zo stelt de FFF. Bovendien zijn bewijzen aangeleverd om aan te tonen dat Zidane daadwerkelijk de Franse opleiding volgt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.