Geschorste Suarez ziet Neymar en Messi naar Copa gaan

Reacties

Van het alom gelauwerde Barcelona-trio ontbreekt alleen Luis Suarez op het toernooi om de Copa América. Na Neymar mag ook Lionel Messi in Chili zijn land aan de Zuid-Amerikaanse titel proberen te helpen, zo bleek uit de bekendgemaakte (voor)selecties.

Geschorste Suarez ziet Neymar en Messi naar Copa gaan

De Braziliaanse bondscoach Dunga had Neymar vorige week al opgenomen in zijn voorlopige selectie voor de strijd om de Copa América. Zijn Argentijnse collega Gerardo 'Tata' Martino heeft maandag de naam van Messi genoteerd bij zijn dertig spelers die in aanmerking komen voor het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, dat op 11 juni begint en tot en met 4 juli duurt. 'Messi heeft de vorm van zijn beste dagen, en dat is goed voor iedereen', zei Martino.

Met de verwachte keuze voor Messi is tweederde van MSN in Chili vertegenwoordigd. Luis Suarez zal bij titelhouder Uruguay namelijk ontbreken. De aanvaller, in 2011 na de eindzege nog gekozen tot beste speler van het toernooi,  is nog geschorst naar aanleiding van het bijtincident van het afgelopen WK.

De bondscoaches moeten hun selectie nog terugbrengen tot 23 man. Maar duidelijk is wel dat bij Uruguay naast Suarez Martín Cáceres ontbreekt. De verdediger van Juventus is niet op tijd hersteld van een enkelblessure, zo vertelde bondscoach Oscar Tabárez.

In de voorlopige selectie van Argentinië is alleen Milton Casco een verrassing. Martino, die nog puzzelt om de drie topaanvallers Messi, Carlos Tévez en Sergio Agüero allen tot hun recht te laten komen, heeft de 27-jarige verdediger van Newell's Old Boys nog niet eerder opgeroepen.

De complete voorselecties van Argentinië en Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.