Geschiedenis biedt zwalkend ADO geen enkel houvast

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Vrijdagavond verzorgen ADO Den Haag en FC Twente de opening van speelronde 24.

Geschiedenis biedt zwalkend ADO geen enkel houvast
Speelronde: 24
Aftrap: vrijdag 24 februari, 20.00 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Het verhaal van ADO Den Haag is bekend. De residentieclub presteert al maanden dramatisch en kreeg eerder deze maand dan ook de rode lantaarn toebedeeld. FC Twente, dat zesde staat, hoopt dat de 1-0 zege op SC Heerenveen van vorige week het einde van een wisselvallige periode betekent.

• Voor de 35ste keer treden ADO Den Haag en FC Twente in de residentiestad tegen elkaar in het strijdperk in het kader van de Eredivisie. De thuisploeg kwam elf keer tot winst en zag negen keer alle punten naar FC Twente gaan. Veertien keer leverde deze confrontatie geen winnaar op.

• Sinds het seizoen 2013/14 pakte ADO Den Haag veertien punten in Eredivisie-wedstrijden tegen FC Twente. Tegen geen enkele club behaalde de club uit de Hofstad meer succes.

• Hekkensluiter ADO Den Haag verloor zijn laatste zes wedstrijden in de Eredivisie. In het seizoen 2008/09 zette de residentieclub voor het laatst een dergelijke reeks neer. Destijds ging ook wedstrijd nummer zeven verloren, tegen uitgerekend FC Twente (1-2).

In Enschede boekte FC Twente een eclatante 4-1 overwinning op ADO Den Haag.
In Enschede boekte FC Twente een eclatante 4-1 overwinning op ADO Den Haag.

• ADO Den Haag bezit na 23 speelrondes slechts zeventien punten. De laatste twaalf rodelantaarndragers met dit puntentotaal - of nog lager - in dit stadium van het seizoen zouden degraderen. Elf keer gebeurde dat rechtstreeks en eenmaal via de play-offs.

• Als FC Twente minimaal gelijkspeelt, overtreft het de score in uitduels van vorig seizoen al. Destijds pakten de Tukkers dertien punten buitenshuis, net zoveel als in de lopende jaargang.

• De laatste maanden heeft FC Twente moeite met scoren. De afgelopen negen competitiewedstrijden leverden slechts acht goals op en alleen tegen PEC Zwolle trof de formatie van coach René Hake vaker dan één keer doel.

• In de afgelopen vijf speelrondes sprokkelde FC Twente tien punten bijeen. Alleen Feyenoord, Ajax en PSV deden het met een maximale score van vijftien punten nóg beter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.