Gertjan Verbeek denkt aan gang naar de burgerrechter

Met verbazing heeft Gertjan Verbeek maandag gereageerd op het persbericht van de KNVB, waarin werd aangekondigd dat diens uitspraken over de arbitrage onder de loep zijn komen te liggen.

Gertjan Verbeek denkt aan gang naar de burgerrechter

Afgelopen week trok de AZ-trainer fel van leer tegen de wijze waarop de aanklager omsprong met de beroepszaak die donderdag diende nadat Nick Viergever een schikkingsvoorstel van twee duels voor zijn rode kaart tegen Feyenoord had geweigerd. De schorsing bleef echter gehandhaafd.

'Het is één grote samenzwering in Zeist', bitste Verbeek. 'Aanklagers zijn verschrikkelijke mensen. Het is ongelooflijk hoe zij al jarenlang hun werk doen. Ze kunnen niet onafhankelijk zijn.'

Volgens de KNVB heeft de coach niet alleen de integriteit van de aanklager in twijfel getrokken, maar ook het gehele tuchtrechtelijke proces. Verbeek beroept zich op 'vrijheid van meningsuiting' en zegt een eventuele sanctie ongepast te vinden. 'In het ergste geval zou ik naar de burgerrechter kunnen stappen.' AZ-jurist Wouter van Zetten beleefde donderdag een frustrerende avond, vertelde Verbeek. 'Zoals die aanklager het woord voerde… Denigrerend, neerbuigend en respectloos. We hebben het niet over een crimineel, maar over een voetballer die subjectief is beoordeeld door het arbitrale kwartet. Die mensen kunnen het ook weleens mis hebben. Maar het ons-kent-ons-gehalte in Zeist is erg groot.' (Yoeri van den Buksen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen