Gerrard voegt zich met jubileumduel bij eliteclub

Reacties

Steven Gerrard speelt om 16.00 uur bij West Bromwich Albion zijn vijfhonderdste wedstrijd in de Premier League. Slechts elf spelers gingen de Liverpool-aanvoerder voor door deze mijlpaal te bereiken.

Gerrard voegt zich met jubileumduel bij eliteclub

Voor Gerrard is de jubileumwedstrijd een mooi hoogtepunt in zijn afscheidstournee langs de Engelse velden. Na afloop van dit seizoen verlaat hij namelijk Liverpool om zijn geluk te gaan beproeven bij LA Galaxy. De 34-jarige middenvelder zag vorige week zijn droom uiteenspatten om afscheid te nemen met de FA Cup in zijn handen. In de halve finale van het bekertoernooi bleek Aston Villa met 2-1 te sterk.

Gerrard speelde al zijn wedstrijden in de Premier League in het shirt van Liverpool. Van de andere spelers in de eliteclub kwamen enkel Ryan Giggs (Manchester United) en Jamie Carragher (Liverpool) eveneens slechts voor één club in actie.  Gerrard maakte zijn competitiedebuut op 29 november 1998 tegen Blackburn Rovers. In de 499 duels die hij tot dusverre speelde, scoorde hij 117 keer.

Erg succesvol was Gerrard qua eremetaal overigens niet in de Premier League. De aanvoerder van Liverpool stond aan het einde van de rit nooit bovenaan met zijn club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.