Gerrard op speciale schoenen, Alba gaat zich kaal scheren

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gerrard op speciale schoenen, Alba gaat zich kaal scheren

• Zaterdag speelt Steven Gerrard zijn laatste wedstrijd op Anfield. Al weken zijn de Britse media en de fans hiermee bezig. Nu is ook sponsor Adidas erop ingesprongen. Met een speciale editie van de Predator-schoenen zal de clublegende zijn laatste thuiswedstrijd afwerken.

'Als we de Champions League winnen, scheer ik me kaal.'
• Barcelona maakt dit seizoen nog kans om de treble te winnen. Jordi Alba wil echter maar één prijs zo graag winnen dat hij deze belofte deed. (Mundo Deportivo)

'Voordat ik met pensioen ga wil ik nog eens de finale van de Champions League tegen Real Madrid spelen.'
Gerard Piqué is dolgelukkig met het bereiken van de eindstrijd van de Champions League. Tegenstander Juventus kan op zijn respect rekenen. Toch zal de 28-jarige verdediger graag nog eens tegen De Koninklijke willen uitkomen. 'Ik zou heel graag tegen Madrid spelen, maar ik geniet van de finale waar we nu in staan want je weet maar nooit of het je laatste is.' (Marca)

• Het had soms iets meer weg van zomeravondvoetbal, maar op de laatste training van PSV liet Memphis Depay nog maar eens zien waarom hij is gekocht door Manchester United.

'Ik ga het heel druk krijgen met heen en weer lopen tussen mijn handdoek en de zee.'
José Mourinho verwacht een rustige zomer voor Chelsea. De trainer van de ploeg uit Londen is zeer tevreden met de huidige selectie en verwacht dan ook niet veel veranderingen. In plaats van zich op de transfermarkt te richten gaat hij dan ook liever op het strand liggen. (ANP)

• Na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona, heeft Bayern München nog meer pech. Door blessures en schorsingen zal de ploeg uit Duitsland zaterdag tegen FC Freiburg waarschijnlijk een beroep moeten doen op de vierde doelman Ivan Lucic. Manuel Neuer heeft sinds het duel met Barcelona last van zijn enkel, Pepe Reina is geschorst en derde doelman Tom Starke is al een langere tijd geblesseerd. Het is het volgende hoofdstuk in het blessureverhaal van Bayern.

'Eden Hazard vroeg me hoe het met mij ging, en stelde voor om een hamburger te gaan eten op zijn kosten. Zo is hij wel, altijd in voor een grapje.'
• Toen Eden Hazard in 2011 na een wedstrijd met België tegen Turkije na een wissel besloot een hamburgertent op te zoeken haalde hij alle kranten. Volgens toenmalig bondscoach Georges Leekens gaat Hazard luchtig om met het incident. 'Eden is een fantastische jongen, die van dichtbij gecoacht moet worden. Hij heeft dat nodig, en heeft dat tegenwoordig ook begrepen.' (France Football)

• Dat Ronaldinho nog steeds goed kan voetballen toonde de voormalige Wereldvoetballer van het Jaar aan in het shirt van Queretaro FC. In het duel met Veracruz stal hij de show door met een hakbal een doelpunt in te leiden.

'Mijn achternaam spreekt niet in mijn voordeel, maar ik heb geen last van m’n ogen.'
Assistent-bondscoach Danny Blind volgt de Nederlandse internationals op de voet en bekijkt daarvoor veel wedstrijden. Zijn achternaam is wat dat betreft geen probleem. (BNR Nieuwsradio)

• Hoewel André Schürrle halverwege dit seizoen Chelsea verruilde voor VfL Wolfsburg is manager José Mourinho zijn aandeel in de landstitel niet vergeten. Met een sms-bericht liet hij Schürrle weten dat hij ook een kampioensmedaille kreeg. 'Ik wist niet dat ik er één zou krijgen. Hij vroeg me ook of ik zin had om naar de laatste Chelsea-wedstrijd van dit seizoen te komen. Dat vond ik heel erg leuk', vertelt de Duitse buitenspeler. (BBC)

'Gonzalo Higuaín zei voor de wedstrijd dat hij een punt zette achter zijn carrière als Napoli de finale niet haalde. Nu moet hij verantwoordelijkheid nemen voor zijn uitspraken. Misschien dacht hij dat wij geen waardige tegenstander waren.'
Dnjepr Dnjepropetrovsk stuntte donderdag door met een 1-0 zege ten koste van Napoli de finale van de Europa League te bereiken. Verdediger Artem Fedetskiy was daarna niet te beroerd om Napoli-spits Higuaín te herinneren aan een uitspraak die hij voor het duel gedaan zou hebben.

• Hoewel Thomas Vermaelen sinds zijn transfer naar Barcelona nog geen minuut speelde in het eerste elftal kan Arsenal volgens Engelse media toch een bonus tegemoet zien. Wanneer Barcelona namelijk zegeviert in de Champions League-finale tegen Juventus, dan moet het vier miljoen overmaken aan The Gunners. Of Vermaelen ook daadwerkelijk in actie komt, doet voor die premie niet terzake.

'Als West Ham United een manager wil die nog beter presteert dan ik, dan moeten ze Harry Houdini bellen.'
West Ham United staat dit seizoen op een verdienstelijke tiende plaats in de Premier League en manager Sam Allardyce benadrukt dat dit het hoogst haalbare is voor zijn ploeg. (The Guardian)

Voormalig Arsenal-vedette Thierry Henry heeft zijn respect uitgesproken voor Steven Gerrard. De Liverpool-icoon vertrekt na dit seizoen naar LA Galaxy. 'De dag dat hij vertrekt is een trieste dag', aldus Henry. 'Ik ben geen Liverpool-fan, maar ik houd van voetbal en dat hij straks niet meer als eerste uit de tunnel op Anfield stapt, vind ik een rare gedachte.'

'Het is drie maanden geleden dat Cristiano Ronaldo een tegenstander passeerde. De enige reden dat hij scoort, is dat hij een vechter is.'
Voormalig AC Milan-trainer Arrigo Sacchi is nooit verlegen om een mening te geven. Dit keer spreekt hij zich uit over Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.