Gerrard na debuut LA Galaxy: 'Fysiek was het zwaar'

Steven Gerrard heeft zijn debuut gemaakt voor LA Galaxy. De Engelsman speelde een helft mee in de gewonnen wedstrijd tegen Club América. 'Het was een geweldig gevoel.'

De 35-jarige middenvelder maakte onlangs de overstap van Liverpool naar de club uit de Major League Soccer, maar hij moest flink aanpoten in zijn eerste optreden. In de strijd om de Champions Cup trof hij met de Mexicanen een taaie opponent. 'Fysiek was het zwaar voor me', blikt hij terug op de clubsite. 'Ik heb zes à zeven weken geen wedstrijd meer gespeeld. Dus het was belangrijk dat ik speelminuten kreeg.'

Gerrard had zijn debuut kunnen opluisteren met een doelpunt, maar Hugo Gonzáles hield hem halverwege de eerste helft met een geweldige reflex van de gelijkmaker. Die werd uiteindelijk wel gemaakt door Robbie Keane, nadat hij op weergaloze wijze een bal uit de lucht had geplukt. 'Dat was een verdiende gelijkmaker', meende Gerrard. 'Hopelijk krijg ik in de volgende wedstrijden meer speelminuten.'

Trainer Bruce Arena wisselde de nieuweling in de rust, waarna Alan Gordon vlak voor tijd de eindstand (2-1) op het bord kopte. Vrijdag wacht het competitieduel met San Jose Earthquakes, de dinsdag treedt LA Galaxy voor de Champions Cup aan tegen Barcelona.