Gerrard geeft Liverpool uitzicht op League Cup-finale

Liverpool verschafte zich een goede uitgangspositie om de finale van het toernooi om de League Cup te bereiken. The Reds wonnen met 0-1 bij Manchester City.

Liverpool kwam na twaalf minuten verdiend op voorsprong. Nadat doelman Joe Hart eerst twee keer knap redde op schoten van Steven Gerrard en Stewart Downing, mocht Gerrard vanaf de strafschopstip de score openen. Stefan Savic bracht Daniel Agger ten val en de aanvoerder van de bezoekers klaarde de klus.

Manchester City, met Nigel de Jong in de basis, zocht na de treffer de aanval. De aanvallers Mario Balotelli en Sergio Agüero hadden het vizier echter niet op scherp staan. Ook in de tweede helft slaagde City er niet in de door manager Kenny Dalglish opgetrokken muur te slechten. Liverpool, waar Dirk Kuijt negentig minuten lang op de bank bleef, hield stand en kan over twee weken voor de elfde keer in de clubhistorie de League Cup-finale bereiken.

Voor de koploper in de Premier League, Manchester City, was het na de nederlaag in het FA Cup-toernooi van afgelopen zondag tegen Manchester United de tweede tegenvaller in vier dagen tijd.

Gisteren klopte Crystal Palace in de andere halve finale in eigen huis Cardiff City met 1-0. De returns vinden plaats op 24 en 25 januari. Foto: VI Images