Gerrard en Lampard vijzelen cijfers op bij afscheid

Reacties

De Premier League zal het vanaf volgend seizoen zonder twee grootheden moeten doen. Steven Gerrard (34) en Frank Lampard (36) lieten zondag in hun laatste competitiewedstrijd nog wel van zich spreken.

Gerrard en Lampard vijzelen cijfers op bij afscheid

Het bezoek van Liverpool aan Stoke City stond volledig in het teken van Gerrard, die zijn afscheid in een nachtmerrie zag eindigen. Liverpool werd vernederd met 6-1. De goal van Gerrard diende slechts als pleister op de wonde.

Door zijn doelpunt nam Gerrard afscheid met 120 Premier League-goals in 504 wedstrijden. In totaal kwam de dynamische middenvelder, die in 1998 zijn competitiedebuut maakte, tot 186 doelpunten in 708 wedstrijden.

Lampard
Net als Gerrard, die naar LA Galaxy verkast, verlaat Lampard Engeland. Hij ontpopte zich bij Chelsea tot clubheld, maar zwaaide zondag af bij Manchester City. Mede door een goal van de Engelsman werd Southampton met 2-0 verslagen. Voor Lampard was het zijn 177ste doelpunt in zijn 609de Premier League-duel.

'Ik had geen ander einde kunnen wensen', aldus Lampard, die verhuurd werd door New York City FC en zich nu opmaakt voor zijn eerste wedstrijd voor zijn Amerikaanse club. 'Ik ben trots. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik nog een seizoen heb kunnen spelen voor deze club. Ik heb hier veel vrienden gemaakt. Voor ieder jongetje is het een droom in de Premier League te spelen en het is geweldig dat mij dat gelukt is bij West Ham, Chelsea en hier.'

City-manager Manuel Pellegrini sprak van een afscheid in stijl. 'Hij verdiende dit geweldige vaarwel dat de fans hem gaven. Het was voor hem een perfecte middag. Lampard kan niet alleen terugkijken op een geweldige loopbaan, maar is ook een geweldig persoon', zo besloot de Chileen.

De laatste stappen van Frank Lampard in de Premier League.
De laatste stappen van Frank Lampard in de Premier League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.