Geroemde Veltman blij met eigen optreden, El Ghazi baalt

Reacties

Joël Veltman werd door Ajax-trainer Frank de Boer na afloop van de 2-0 zege bij Heracles Almelo geroemd en is zelf ook blij met zijn spel. De verdediger van de Amsterdammers hoopt zijn vorm vast te houden, terwijl ploeggenoot Anwar El Ghazi ondanks een fraaie goal ook nog wat te mopperen had.

Geroemde Veltman blij met eigen optreden, El Ghazi baalt

Weergaloos, zo noemde De Boer het optreden van Veltman. 'Op het veld had ik inderdaad wel het gevoel dat ik heer en meester was. Het ging lekker, ook in de opbouw. Dat ging tegen PSV (1-2, vlak voor de interlandbreak, red.) juist niet goed', aldus Veltman bij FOX Sports.

Bij de laatste interlands ontbrak Veltman in de selectie van Oranje en de verdediger weet wat hij moet doen om in de toekomst weer bij het Nederlands elftal te komen. 'Ik moet het hier laten zien en deze lijn doortrekken. Tot en met het WK heb ik er altijd bijgezeten en nu een tijdje niet, dan kan ik alleen maar proberen zo goed mogelijk te spelen bij Ajax', vervolgde de verdediger, die uitkijkt naar donderdag. Dan staat Fenerbahçe-uit op het programma in de Europa League. 'En dat wordt een heksenketel. Prachtig!'

Een van de andere blikvangers in Almelo was El Ghazi, die met een zeer fraai afstandsschot zijn achtste goal van het seizoen liet aantekenen. Daarmee is hij alleen topscorer in de Eredivisie, maar de Ajax-aanvaller baalde vooral van een grote kans die hij op slag van rust om zeep hielp.

'Ik baalde enorm van die gemiste kans. Ik weet ook niet wat me bezielde op dat moment. Ik kreeg de bal van Fischer en dacht 'm in te tikken. Ik moet de beelden nog terugkijken, maar ik weet niet hoe ik miste', haalt hij het knullige moment terug in gesprek met de NOS. 'Die jongens zeiden al: "Intikkers doet-ie niet aan, alleen aan mooie afstandsschoten." Natuurlijk ben ik blij met die goal, maar die kans blijft vervelend. Al  mogen we natuurlijk wel blij zijn dat we hier gewonnen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.