Geroemde Lens bulkt van het vertrouwen bij Sunderland

Sunderland is in de ban van nieuweling Jeremain Lens. De Oranje-international wordt geroemd om zijn sterke spel bij de club van Dick Advocaat, waarvoor hij beslissend was tegen Hannover 96.

'Ik ben erg blij met mijn doelpunt, maar het was natuurlijk geen officiële wedstrijd', blikt hij terug op het vriendschappelijke duel in Duitsland. 'Dat doelpunt geeft me veel vertrouwen, maar ook zonder die treffer was ik met een goed gevoel aan de nieuwe competitie begonnen. Ik heb geweldige teamgenoten, fantastische fans en iedereen steunt me. Zo kun je het seizoen überhaupt niet slecht beginnen', vervolgt hij op de clubsite.

Lens maakte halverwege de tweede helft de enige treffer (0-1) tegen Hannover, waar Charlison Benschop in de laatste minuut vanaf de stip een ultieme kans op de gelijkmaker miste. 'Het was fijn om de voorbereiding met een overwinning te beëindigen, maar we moeten ons nu op de belangrijke wedstrijd van zaterdag focussen', doelt de 27-jarige aanvaller op de uitwedstrijd tegen Leicester City.

Lens, deze zomer overgekomen van Dinamo Kiev, was in positieve zin verrast over de massale steun die zijn ploeg in Duitsland kreeg. 'Ik was gewend voor en stuk minder supporters te spelen, maar het bezoekersvak zat helemaal vol. Ik kan niet wachten om in het Stadium of Light in actie te komen en al deze fans daar weer te zien.' Dat is overigens pas tijdens de tweede speeldag in de Premier League, op 15 augustus, als het Norwich City van spits Ricky van Wolfswinkel op bezoek komt.