Gerets: 'Ik was blij dat de wedstrijd was afgelopen'

Erik Gerets was teleurgesteld over de 2-0 nederlaag van Olympique Marseille tegen PSV. De Belgische coach had geen verklaring voor het zwakke spel van zijn ploeg.

'Ik heb met verbazing gekeken hoe we aan de tweede helft begonnen', aldus Gerets. 'In de eerste helft speelden we niet fantastisch, maar was het spel nog wel aanvaardbaar. Na rust was het erg slecht. Tegen een tactisch goede tegenstander ligt de ruimte op de flanken, maar ik heb in de tweede helft geen vleugelspel gezien.'

'PSV heeft terecht gewonnen. Wij stortten helemaal in. Tegen het einde was ons spel zelfs pijnlijk om te zien. Ik was blij dat de wedstrijd was afgelopen. Ik heb er ook geen verklaring voor. De eerste twee wedstrijden hebben we weliswaar ook verloren, maar toen haalden we wél het niveau dat vereist is in de Champions League.'

Gerets heeft weinig illusies dat Marseille nog doordringt tot de achtste finale. 'Je mag natuurlijk nooit opgeven, maar als we ons érgens op moeten richten, dan is het de derde plaats die recht geeft op UEFA Cup-voetbal. Daarvoor moeten we de terugwedstrijd tegen PSV in ieder geval winnen. Maar eerst moeten we ons weer opladen voor de belangrijke wedstrijd van komend weekeinde.' l'OM speelt zondag thuis tegen Paris Saint-Germain.