Gerbrands vraagt PSV-fans om geduld in transferperiode

Reacties

Het transfercircus draait in Europa op volle toeren, maar bij landskampioen PSV is het nog opvallend rustig. De grootste uitgaande transfer was die van Jeffrey Bruma, tegelijkertijd kwamen er geen grote namen naar Eindhoven. Algemeen directeur Toon Gebrands vraagt op het eigen kanaal om geduld.

Gerbrands vraagt PSV-fans om geduld in transferperiode

'Heel veel supporters maken zich druk; waar blijft PSV met de transfers? Ik moest denken aan twee jaar geleden. Ik kwam hier binnen, eigenlijk in dezelfde situatie', blikt Gerbrands terug op de website van PSV. 'De belangrijkste transfers zijn volgens mij de spelers die je binnenhoudt. We hebben toen vrij lang gewacht op Guardado. We hebben Wijnaldum binnengehouden, Memphis Depay binnengehouden. Toen riepen wij: "Kwaliteit gaat boven snelheid." En dat roep ik nu weer. Het gaat om goede spelers, dat kost soms wat meer tijd, maar wij gaan voor kwaliteit en niet voor snelheid.'

PSV is nog zoekende naar creatieve versterkingen. Zo willen de Eindhovenaren een opvolger voor de naar Chelsea teruggekeerde Marco van Ginkel en is een versterking op de vleugels wenselijk. Zoals eerder verkondigd lijkt de komst van FC Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar voorlopig onhaalbaar. Vraag en aanbod liggen te ver uit elkaar. Technisch directeur Marcel Brands heeft andere lijntjes uitliggen naar onder anderen Siem de Jong, Andreas Pereira (Manchester United) en Oleksandr Zinchenko (Manchester City).

Ondertussen is het nog maar de vraag of zekere uitgaande transfers doorgang zullen vinden. PSV hield rekening met een vertrek van Luciano Narsingh, maar deze heeft aangegeven dat de kans dat hij in Eindhoven blijft momenteel negentig procent is. Ook verdediger Jetro Willems, die van PSV de ruimte krijgt op zoek te gaan naar een andere werkgever, liet VI maandag weten dat er nog niks concreets speelt.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.