Gerbrands: 'PSV is een serieuze optie voor mij'

Reacties

Toon Gerbrands is officieel benaderd om bij PSV de opvolger van algemeen directeur Tiny Sanders te worden. Dat bevestigt de scheidend bestuurder van AZ, die daar formeel nog in dienst is tot 1 september, aan Voetbal International.

Gerbrands: 'PSV is een serieuze optie voor mij'

VI meldde maandag al dat PSV er alles aan doet om Gerbrands vanaf 1 juli los te weken in Alkmaar. De Eindhovenaren zijn niet de enigen die zich hebben gemeld bij Gerbrands.

'Ik ben de afgelopen weken van alle kanten benaderd. Door een leiderschapsinstituut, door een club uit Engeland, door PAOK, door een headhuntersbureau. En inderdaad ook door PSV', vertelt Gerbrands.

De voormalige volleybalcoach staat open voor een nieuwe uitdaging in Eindhoven. 'Ik werk nog bij AZ en ben erg trots dat ik door de voordeur weg kan. Voordat ik ga wil ik nog wel wat dingen goed afronden. Maar we gaan binnenkort praten en wie mij een beetje kent, weet dat dit niet gaat over geld of de baan zelf. Ik ben benieuwd naar de analyse. Ik wil graag weten waar PSV staat, waar PSV heen wil. Hoe ze A van naar B denken te komen. Ik heb natuurlijk al wel wat begrotingen van internet getrokken en me een beetje ingelezen. Maar dat lijkt me normaal. Ja, ik heb interesse.'

Traditie
Gerbrands vervolgt: 'PSV is een serieuze optie voor me. PSV is een mooie club met een geweldige traditie. Als ik geen interesse had, zou ik ook niet gaan praten. Maar daar mee is nog niet gezegd dat we het ook gaan doen. Misschien volgen er wel heel veel gesprekken. Met Gertjan Verbeek heb ik twaalf uur gesproken voordat hij als trainer naar AZ kwam. Zodra er nieuws is, laat ik dat wel weer horen. We gaan eerst praten en hoe dan ook wordt dat weer leerzaam. Dus ik heb er veel zin in.'

Bij PSV zijn ze er zeker van dat Gerbrands de juiste man is om de club bij de hand te nemen. Dat idee leeft niet alleen binnen de raad van commissarissen, maar ook bij clubicoon Guus Hiddink en enkele andere invloedrijke leden van de PSV-familie.

Gerbrands kan in Alkmaar bogen op knappe prestaties. Sinds Gerbrands in 2002 werd aangesteld door Dirk Scheringa won AZ de landstitel, KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal. Ook verhuisde de club naar het huidige AFAS Stadion. Zijn beste prestatie is zonder twijfel dat hij AZ door een moeilijke periode loodste tijdens de affaire rond voorzitter Scheringa en het faillissement van de DSB Bank. AZ is inmiddels financieel weer kerngezond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.