Gerbrands druk bezig met verbeteren topsportklimaat PSV

Reacties

Na een inventarisatieperiode van een aantal maanden heeft Toon Gerbrands zijn eerste piketpalen bij PSV geslagen. Niet onverwacht richt de nieuwe algemeen directeur zich op het verbeteren van het topsportklimaat bij de al jaren ondermaats presterende topclub.

Gerbrands druk bezig met verbeteren topsportklimaat PSV

Uit een rapport van Forum PSV, gepubliceerd in 2013, bleek dat vele betrokkenen vonden dat het vereiste klimaat om goed te presteren tot aan de wortels was aangevreten. 'We gaan een PSV-programma opstellen', zegt Gerbrands. 'Van de manier van keuren van nieuwe spelers tot en met de mentale begeleiding en de voeding. Dat PSV-programma moet een handvat worden dat niet afhankelijk is van de mensen die bij de club werken. We gaan alles verankeren.'

Een van de besluiten die zijn genomen is het breken met sportpsychologe Lotte Isbouts. Beide partijen werden het niet eens over de manier waarop het partnership moest worden gecontinueerd. Lotis Consultancy, het bedrijf van Isbouts, kwam vorig seizoen op voorspraak van commissaris Hans van Breukelen bij PSV binnen. De voordracht werd ondersteund door het positieve advies van assistent-trainer Ernest Faber.

Gerbrands heeft ook het voedingspatroon bij PSV laten analyseren. Dat werd gedaan door specialisten die ook werkzaam zijn voor topsportkoepel NOC*NSF op het nationale sportcentrum Papendal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.