Gerbrands ambitieus bij PSV: 'Je wint niets met geld'

Reacties

De afgelopen twee seizoenen strandde PSV telkens in de groepsfase van de Europa League, maar dat betekent niet dat de club nu structureel is veroordeeld tot een rol in de Europese marge. Dat stelt Toon Gerbrands, de kersverse algemeen directeur van de club uit Eindhoven.

Gerbrands ambitieus bij PSV: 'Je wint niets met geld'

Wie niet sterk is moet slim zijn, luidt het motto van Gerbrands, die in zijn tijd als directeur van AZ zag dat geld niet altijd bepalend hoeft te zijn in het voetbal. 'Louis van Gaal zegt altijd al dat het beste team wint van de beste spelers. Dat zie je nu ook op het WK in Brazilië', aldus Gerbrands op de clubsite van PSV.

Gerbrands verwijst naar de prestaties van AZ, de club waar hij vanaf 2002 tot afgelopen maand werkzaam was. 'We werkten bij AZ met een begroting met 25 miljoen euro. Daarmee hebben we vier keer de kwartfinale van de Europa League gehaald en een keer zelfs de halve finale. Ook zijn we kampioen geworden en hebben we de beker gewonnen. Dat zijn allemaal dingen die eigenlijk helemaal niet zouden kunnen met onze begroting', vervolgt de Fries.

'Je wint geen wedstrijden met geld', concludeert Gerbrands dan ook. 'Je moet op andere manieren je concurrentievoordeel zien te behalen. Denk aan het trainingscomplex, ontwikkeling van jonge spelers en een goede trainersstaf. Dat zijn zaken waarin je je voordeel kunt halen. Het zijn ook zaken waar we in Nederland goed in zijn.'

Het afgelopen seizoen eindigde PSV op een straatlengte achterstand van kampioen Ajax als vierde. 'Het is mijn bedoeling om met PSV mee te gaan spelen om de titel, maar dat moet je met respect uitspreken. Er zijn namelijk meer clubs in Nederland die datzelfde doel hebben', besluit Gerbrands. 

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.