Gepromoveerd RC Lens kan Ligue 1 uit het hoofd zetten

Reacties

Het Franse RC Lens promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, maar de kans dat het daar ook daadwerkelijk gaat spelen lijkt klein. Financiële perikelen leiden ertoe dat de club komend seizoen wordt geweerd uit de Ligue 1.

Gepromoveerd RC Lens kan Ligue 1 uit het hoofd zetten

De Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG), de financiële waakhond in Frankrijk, heeft een beroep van Lens namelijk afgewezen. Eerder werd al bekend dat de club onvoldoende financiële garanties voor het komende seizoen kon geven.

Om dat te herstellen heeft de steenrijke Azerbeidjaanse clubeigenaar Hafiz Mammadov laten weten garant te staan voor achttien miljoen, maar de DNCG eiste eind juni tien miljoen euro 'cash'. Omdat dat bedrag nog niet overgemaakt is, blijft de beslissing van enige tijd geleden staan: RC Lens mag niet uitkomen in de Ligue 1.

Wel kan en gaat de club binnen afzienbare tijd nog in beroep bij het CNOSF, de Franse overkoepelende sportbond. Het is echter nog maar de vraag of dat iets uithaalt. Volgens het Franse L'Équipe is de kans groot dat het plekje van RC Lens wordt ingenomen door FC Sochaux, dat als nummer 18 juist degradeerde uit de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.