Gepromoveerd Norwich aast op NEC-vedette Jahanbakhsh

Reacties

Blikvanger Alireza Jahanbakhsh (foto) is bij NEC op weg naar de uitgang. De aanvaller uit Iran staat in de serieuze belangstelling van drie buitenlandse clubs, waaronder het maandag naar de Premier League teruggekeerde Norwich City.

Gepromoveerd Norwich aast op NEC-vedette Jahanbakhsh

Jahanbakhsh, met zijn land vorig jaar nog actief op het WK in Brazilië, kwam in 2013 over van SC Damash uit zijn vaderland. Tijdens zijn eerste seizoen kwam de nu 21-jarige aanvaller tot vijf goals in de Eredivisie. Afgelopen seizoen was hij met twaalf treffers een van de pijlers onder het kampioenschap van NEC in de Jupiler League.

Net als de Nijmegenaren keert ook Norwich City na één seizoen afwezigheid terug op het hoogste nationale niveau. De ploeg waar Ricky van Wolfswinkel (nu uitgeleend aan Saint-Étienne) nog onder contract staat versloeg Middlesbrough maandag op Wembley (2-0) in de finale van de play-offs om promotie en komt volgend seizoen weer uit in de Premier League.

Staf
Ook wat de technische staf betreft wacht NEC de nodige herstelwerkzaamheden. De club is met PSV in onderhandeling over een vertrek van hoofdcoach Ruud Brood, die in Eindhoven assistent kan worden van Phillip Cocu. Huidig NEC-assistent Roy Hendriksen gaat bovendien met Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen mee naar het Engelse Brentford.

De juist bij PSV vertrekkende Ernest Faber - ook in beeld als hoofdtrainer van Excelsior, Roda JC Kerkrade en FC Eindhoven - zou bij NEC al kandidaat zijn als opvolger van Brood, maar volgens Van Ingen had de club maandag pas een voorzichtige profielschets opgesteld en nog niet over mogelijke nieuwe trainers gesproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.