Geprepareerde Agüero sukkelt verder met hamstringblessure

Reacties

Sergio Agüero heeft de hamstringklachten die hij met zich meesleurde vanuit Manchester niet van zich af kunnen spelen. Zijn oude klachten staken in de wedstrijd tegen Ecuador al snel weer de kop op. De aanvaller mist daardoor het WK-kwalificatieduel van Argentinië met Paraguay komende dinsdagavond.

Geprepareerde Agüero sukkelt verder met hamstringblessure

'Hij kwam al met wat klachten aan, maar we hebben hem de hele week verzorgd en hij leek fit om te starten', verklaarde bondscoach Gerardo Martino de basisplaats van Agüero in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië. Die verloren de Zuid-Amerikanen in de nacht van donderdag op vrijdag met 2-0 van Ecuador.

'Hij had alleen al snel weer wat last van zijn hamstring en moest daardoor het veld verlaten', doelde Martino in gesprek met TyCSports op de vroege wisselbeurt van zijn aanvaller, die na ruim twintig minuten werd vervangen door Carlos Tévez. Zonder de steraanvaller van Manchester City - waarvan het nog onduidelijk is hoe lang hij precies buitenspel staat met zijn kwetsuur - bleek het een schier onmogelijke taak Ecuador te verslaan.

'We begonnen aardig aan de wedstrijd met een sterke openingsfase van tien minuten', meende de Argentijnse bondscoach. 'Daarna had Ecuador de grip op het duel. Ze overtroffen ons op alle facetten van het spel en wij hadden moeite voor hun doel te komen.' Dinsdag krijgt Argentinië al de mogelijkheid revanche te nemen voor de nederlaag bij de opening van de WK-kwalificatiereeks. Dan wacht in Asunción het treffen met Paraguay, dat met 1-0 won van Venezuela.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.