Geplaagde Sherwood hekelt transferbeleid Spurs

Reacties

Tim Sherwood is allerminst gelukkig met de zomeraankopen van Tottenham Hotspur. De geplaagde manager van de Londenaren noemt het gebrek aan Premier League-ervaring onbegrijpelijk en roemt daarnaast het transferbeleid van Everton.

Geplaagde Sherwood hekelt transferbeleid Spurs

'Je kunt iemand kopen die nog nooit in de Premier League heeft gespeeld en toch een revelatie wordt. Maar het risico is wel groot', aldus Sherwood. Daarmee doelt de manager van Tottenham vooral op Erik Lamela, die deze zomer overkwam van AS Roma voor een bedrag van ruim dertig miljoen euro, maar tot dusverre geen denderende indruk maakte.

Tottenham Hotspur gaf afgelopen zomer ruim honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Behalve Lamela haalde technisch directeur Franco Baldini ook Nacer Chadli en Christian Eriksen. Zowel de oud-aanvaller van FC Twente als de voormalige spelverdeler van Ajax kende een stroeve start, maar hebben inmiddels hun waarde bewezen op White Hart Lane.

Christian Eriksen heeft zijn draai gevonden bij Tottenham Hotspur. De Deen was in de Premier League al zes keer trefzeker.
Christian Eriksen heeft zijn draai gevonden bij Tottenham Hotspur. De Deen was in de Premier League al zes keer trefzeker.

Sherwood, de opvolger van de in december ontslagen André Villas-Boas, had de selectie graag versterkt zien worden met spelers die bekend zijn met de Premier League. Iets wat Everton wel deed op de slotdag van de transferdeadline. 'Everton was een gemiddeld team, maar op de valreep trokken ze drie spelers aan en dat heeft ervoor gezorgd dat ze nu zo goed presteren', aldus Sherwood.

The Toffees versterkten zich met James McCarthy (kwam over van Wigan Atheltic) en de huurlingen Romelu Lukaku (Chelsea) en Gareth Barry (Manchester City). Nummer vijf Everton is mede door de komst van dit trio samen met nummer vier Arsenal nog in de race voor een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Van Gaal
Door de tegenvallende prestaties van Tottenham Hotspur lijkt Sherwood bezig aan zijn laatste maanden als eindverantwoordelijke op White Hart Lane. In de Engelse media wordt Louis van Gaal genoemd als opvolger van de onervaren Engelsman. Overigens wordt de bondscoach van Oranje ook gelinkt aan Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.