Geplaagde Club Brugge-coach vindt houvast in woorden Lang

Reacties

Scott Parker, de in zwaar weer verkerende trainer van Club Brugge, heeft in aanloop naar de Champions League-wedstrijd in Lissabon tegen Benfica de woorden van zijn sterspeler Noa Lang herhaald: 'In voetbal kan alles gebeuren.'

Geplaagde Club Brugge-coach vindt houvast in woorden Lang
© Pro Shots
Benfica
Benfica
5 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Lang zei het, Parker nu ook. De opdracht voor de Bruggelingen zou voor iedere ploeg al een loodzware zijn: de in het eigen Jan Breydelstadion opgelopen 0-2 nederlaag ophalen tegen het Europees onklopbare Benfica. Voor Club Brugge, hopeloos uit vorm, lijkt het zo goed als onmogelijk om de kwartfinale van de Champions League te halen.

Coach Parker weigerde desondanks om een witte vlag mee aan boord te nemen in het vliegtuig naar Portugal. 'Ik vond dat we in de heenwedstrijd voor grote delen van de pot gelijkwaardig waren. We speelden met vertrouwen, ik zag flarden van de ploeg die ik graag zie. En Noa zei het ook al: in voetbal kan alles gebeuren', aldus Parker. Zijn tegenstrever Roger Schmidt sprak maandag al woorden van soortgelijke strekking.

Boze tongen beweren dat Club de wedstrijd in Portugal ervaart als een hinderlijk tussendoortje, omdat in de eigen Jupiler Pro League alle zeilen moeten worden bijgezet om deelname aan de play-offs om de landstitel af te dwingen. Parker weerspreekt de beweringen dat Club met het hoofd al bij de sleutelwedstrijd van zondag tegen Standard Luik is: 'Niemand binnen onze club denkt aan Standard. Op dit moment is Benfica het belangrijkste.'

De waardeloze prestaties van Club roepen vragen op over Parkers voetbal. Het lijdend voorwerp reageerde onderkoeld op die vragen. 'Ik moet het eigenlijk niet hebben over mijn positie. Het ligt niet in mijn handen. Het is mijn job om te coachen, om te bouwen aan een team trots we fier op kunnen zijn', aldus de Londenaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.