Geplaagd NAC Breda legt Botteghin en Buijs vast

Eric Botteghin en Jordy Buijs (foto) maken vanaf volgend seizoen deel uit van de NAC-selectie. De in financiële nood verkerende club neemt de verdedigers van respectievelijk FC Zwolle en De Graafschap op transfervrije basis over.

Geplaagd NAC Breda legt Botteghin en Buijs vast

'We volgden deze jongens al een hele tijd nadrukkelijk', aldus technisch directeur Jeffrey van As op de clubwebsite. 'Ze wisten ook steeds van onze verregaande interesse, maar we moesten natuurlijk wel wachten met zaken doen totdat we een goed beeld hadden van de financiële situatie bij de club.'

De 23-jarige Botteghin is momenteel een van de sleutelspelers bij Zwolle, dat fier aan kop gaat in de Jupiler League. De verdediger speelde 126 wedstrijden voor de Zwolse club en was daarin twaalf keer trefzeker. Voordat hij in 2006 naar Roda trok, kwam Botteghin uit voor het Braziliaanse SC Internacional.

Buijs is eveneens centrale verdediger, maar kan ook als controlerende middenvelder uit de voeten. De Ridderkerker genoot zijn opleiding bij Feyenoord, maar haalde in Rotterdam nooit de hoofdmacht. De Graafschap gaf hem wel die kans.

Met het aantrekken van de twee transfervrije verdedigers speelt NAC in op het pensioen van Rob Penders. De ervaren verdediger zet na het lopende seizoen een punten achter zijn loopbaan. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's