Gepikeerde Rakitic is duidelijk: Barcelona kan verkoop vergeten

Reacties

Ivan Rakitic heeft absoluut geen plannen om te vertrekken bij Barcelona. De 32-jarige Kroaat wil zijn huidige contract uitdienen en dus moet Barça verder kijken naar spelers die in aanmerking komen voor een transfer.

Gepikeerde Rakitic is duidelijk: Barcelona kan verkoop vergeten
© Pro Shots

Het idee bij Barcelona is al een tijdje om door te selecteren. Rakitic verloor begin dit seizoen zijn basisplek onder de inmiddels ontslagen Ernesto Valverde. Plotseling werd er geen beroep meer gedaan op de middenvelder die in de jaren daarvoor toch erg belangrijk was geweest als opvolger van Xavi. Volgens Spaanse en Franse media had Barcelona vorige zomer al geprobeerd Rakitic te lozen, door hem zonder medeweten van de speler bij Paris Saint-Germain aan te bieden bij een bod op Neymar. De routinier van Barcelona was daar niet over te spreken en beet later van zich af. 'Ik begrijp de situatie, maar ik ben geen zak aardappelen waar je alles maar mee kan doen', zei hij tegen El Mundo Deportivo.

Rakitic beseft dat de club financiële middelen wil vrijmaken om nieuwe sterren aan te trekken. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in de selectie en veel transfers waren niet bepaald succesvol. Het kopen van Philippe Coutinho voor 145 miljoen euro en Ousmane Dembélé voor 125 miljoen euro zijn de grootste missers geweest. Veel geld is er nu niet meer, dus gaat de bezem door de selectie. Naast Coutinho en Dembélé werd ook Rakitic genoemd als een van de spelers die op de transferlijst zou staan bij de Barcelona-leiding.

In gesprek met het Kroatische Tportal heeft Rakitic nu duidelijk gemaakt zeker niet van plan te zijn te vertrekken uit Camp Nou. 'Ik heb tien tot vijftien dagen geleden met de club gesproken en de conclusie is dat er niets meer te bespreken is. Ik heb een contract tot de zomer van 2021 en Barcelona is ook de club waar ik wil zijn. Mijn vrouw en dochters zijn gelukkig in de stad Barcelona en er is geen reden om aan andere opties te denken. Ik weet zeker dat ik langer blijf', aldus de veelzijdige middenvelder.

Rakitic erkende geraakt te zijn door het handelen binnen Barcelona: 'Het is niet fijn als je niet speelt, zeker niet als je niet begrijpt waarom niet en ook geen uitleg krijgt. Maar ik respecteer de keuzes van de coach. Voetbal is een teamsport, geen individuele sport.' Onder de nieuwe coach Quique Setién is Rakitic ook nog niet zeker van een basisplaats, hij pendelt tussen basis en bank.

Barcelona hervat het La Liga-seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Het allerbeste van La Liga: 'Real-huurling Ødegaard was na Messi de allerbeste'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.