Gepikeerde Mourinho oneens met Koeman na remise

Manchester United-manager José Mourinho had zondagavond de grootst mogelijke moeite om positief te blijven na het gelijkspel bij het Everton van Ronald Koeman. De Nederlander vond 1-1 juist een terechte uitslag.

United was een uur lang de betere ploeg op Goodison Park en leek dankzij een treffer van Zlatan Ibrahimovic lang af te stevenen op een broodnodige overwinning. Om die zege veilig te stellen bracht Mourinho drie minuten voor tijd Marouane Fellaini in. De Belg ging echter binnen twee minuten onhandig in de fout, waardoor Everton via een strafschop alsnog gelijk kon maken. Gevraagd naar de schlemielenrol van zijn invaller reageerde Mourinho kort: 'Geen commentaar'. Vragen van de BBC naar het strafschopmoment en de roekeloze tackle van verdediger Marcos Rojo in de eerste helft diende hij van dezelfde repliek.

Waar de Portugees het wel over wilde hebben was het spel van zijn ploeg. 'We waren met afstand het beste team, maar we hebben niet gewonnen.' Dat is niet de eerste keer voor The Mancuians, die dit Premier League-seizoen al zes keer gelijk speelden en daardoor liefst dertien punten moeten toegeven op Mourinho's oude club Chelsea. 'We spelen extreem goed, zelfs in lastige wedstrijden als deze, maar we krijgen niet de resultaten die we verdienen.'

'Als jij me wilt vertellen dat wij ook maar in één van die zes gelijke spelen niet verdienden om te winnen, zit je er helemaal naast. Wij waren er altijd dichter bij. Ook vandaag hadden we verdiend om te winnen, maar helaas gebeurde dat niet.'

Koeman
Waar het punt bij Mourinho voelde als verlies, was Koeman een stuk meer te spreken over de remise. De Nederlandse manager reageerde euforisch op de gelijkmaker van Leighton Baines in de 89ste minuut. 'We verdienden een punt, het is een terechte uitslag', vond Koeman, in tegenstelling tot Mourinho.

'Misschien had United wat meer balbezit, maar ze creëerden geen kansen in de eerste helft. We hebben geloof en doorzettingsvermogen getoond en hadden al eerder kunnen scoren, maar we hebben uiteindelijk een verdiend punt binnengesleept. Daardoor zijn we nog steeds ongeslagen in eigen huis, dus we zijn blij.'