Gepasseerde Balotelli moet knokken voor plaats in selectie

Reacties

Brendan Rodgers heeft benadrukt dat Mario Balotelli niet automatisch terugkeert in de wedstrijdselectie van Liverpool. De manager vindt dat de Italiaanse spits zich moet bewijzen op de training.

Gepasseerde Balotelli moet knokken voor plaats in selectie

Balotelli, die voor een slordige twintig miljoen euro werd overgenomen van AC Milan, ontbrak de afgelopen weken vanwege griep bij Liverpool. Zaterdag was hij fit genoeg om in de vierde ronde van de FA Cup aan te treden tegen Bolton Wanderers, maar Rodgers achtte hem niet eens goed genoeg voor een plaats op de reservebank.

'Niemand krijgt een speciale behandeling, Mario beoordeel ik hetzelfde als iedere andere speler', verklaarde Rodgers bij Sky Sports zijn beslissing. 'Fabio Borini en Rickie Lambert werken keihard op de training en spelen goed als ze de kans krijgen in wedstrijden. Het jonge talent Jordan Rossiter heeft zijn plaats op de bank ook verdiend, hij was briljant op de trainingen.'

Rodgers droeg Balotelli op om op de training voor zijn plaats te gaan knokken. 'We hebben gisteren een uur met elkaar gesproken en hij begrijpt waar hij staat. Balotelli weet wat er nodig is om een plaats in dit team af te dwingen. Als je wilt spelen, dan moet je jezelf iedere dag bewijzen op de trainingen.'

Sturridge
Het wordt voor Balotelli alleen nog maar lastiger terug te keren in de selectie, aangezien aanvaller Daniel Sturridge ook volledig hersteld is van een dijbeenblessure. Hij kan dinsdag (20.45 uur) alweer worden opgenomen in de spelersgroep voor de return van de halve finale van de League Cup tegen Chelsea. Woensdag leverde de heenwedstrijd op Anfield een 1-1 gelijkspel op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.