George schiet NEC naar historische winst op Vitesse

NEC heeft in het hol van de leeuw een historische overwinning geboekt op aartsrivaal Vitesse. Leroy George maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde de Nijmegenaren de eerste winst in Arnhem sinds 1979.

Het meest indrukwekkende moment van de verder weinig onderhoudende wedstrijd vond na vier minuten plaats. De toeschouwers in de Gelredome staken de ernstig zieke Theo Bos (Mister Vitesse en momenteel trainer van FC Dordrecht) middels spreekkoren en spandoeken een hart onder de riem en zorgden zo voor kippenvel.

In de eerste helft was Vitesse weliswaar de betere ploeg, maar waren de kansen voor NEC. Rens van Eijden was met een kopbal nog het dichtst bij de openingstreffer, maar doelman Piet Velthuizen bracht knap redding.

Na rust nam de ploeg van trainer Alex Pastoor het initiatief meer en meer over. Vitesse had het aan de uitblinkende Velthuizen te danken dat het duel lange tijd zonder doelpunten bleef. Daar kwam een kwartier voor tijd verandering in toen Leroy George (hij verving dit duel de geblesseerde John Goossens) een afgeslagen bal hard binnen schoot: 0-1. Foto: VI Images