'Geordie' Krul wil niets weten van kritiek eigen fans

Bij Newcastle United was na de derbynederlaag tegen Sunderland (1-0) nogal wat te doen om een op het oog sportief bedoeld gebaar van keeper Tim Krul. Zijn eigen fans waren daar bepaald niet blij mee, maar de Nederlander stelde hen gerust.

Krul moest vlak voor rust een wereldgoal van Jermain Defoe incasseren, een treffer die uiteindelijk de enige van de wedstrijd zou blijken. In de rust, terwijl beide spelers richting de catacomben liepen, leek Krul de doelpuntenmaker van de aartsrivaal sportief te feliciteren met zijn treffer. Het kwam de goalie op flinke kritiek van eigen fans te staan, zij konden het gebaar allerminst waarderen.

Tegenover Sky Sports gaf Krul tekst en uitleg. 'Wat ik tegen hem zei kan ik misschien beter niet herhalen voor de camera, want het was echt niet alleen maar een mooi gebaar van me', verklapte hij. 'Luister, het was een fantastisch doelpunt, dat zal iedereen moeten accepteren. Ik zei iets in de trant van: Wat een mazzelaar ben je, maar dan met een iets venijnigere ondertoon.'

Het feit dat hem wordt verweten dat hij blijkbaar niet genoeg baalde van de tegengoal, wees Krul direct van de hand. 'Ik zit nu tien jaar bij deze club, dus deze nederlaag doet mij net zoveel pijn als ieder ander. Mij in een negatief daglicht stellen, is volledig onterecht. I'm a Geordie (bijnaam van mensen uit Newcastle, red.). Ik sta hier met pijn in mijn hart. Om die fans te moeten zien terugreizen zonder een overwinning doet mij net zoveel als hen.'

Carver
Manager John Carver sprong na afloop van de wedstrijd al nadrukkelijk in de bres voor de doelman. 'Als er één persoon is die hart voor deze club heeft, dan is dat Tim Krul wel', zo verzekerde hij. 'Altijd als er bij ons iets aan de hand is, is Tim degene die zich opwerpt om het op te lossen. Give me Tim Krul any day of the week, hij is helemaal gek van Newcastle United. Als we ons onsportief gedragen, worden we afgemaakt. Daarbij: als je door zó'n fraai staaltje geklopt wordt, moet je dat kunnen accepteren.'