Gent ambieert zelfs als koploper de titel nog niet

Reacties

AA Gent staat vier wedstrijden voor het einde verrassend aan kop in België. Maar de landstitel, dat is volgens voorzitter Ivan De Witte verrassend genoeg niet de ambitie.

Gent ambieert zelfs als koploper de titel nog niet

Door een zege in Kortrijk (0-1, foto) pakte Gent zondagmiddag de koppositie in de kampioenspoule. Voor het eerst in bijna 25 jaar staan de Buffalo's daardoor alleen aan kop in België. 'We blijven zeggen dat we tevreden zijn met de derde plaats', zei De Witte na afloop tegen Sporza.

'Ik kan niet ontkennen dat ik af en toe wel van die titel droom. En als het in die laatste match tegen Anderlecht echt om de titel gaat, zullen we er alles aan doen. Maar het is niet verstandig om nu al te hoog van de toren te blazen. Onze ambitie bijstellen, is ook tegenover onze spelers niet eerlijk', vervolgt hij.

Gent heeft op dit moment een punt voorsprong op Club Brugge en vier op Anderlecht en moet nog bij beide concurrenten op bezoek. 'De titel? Dat is nog steeds niet onze ambitie. Er zijn ploegen die toch nog net iets meer inhoud hebben en die daardoor op het einde de bovenhand zullen halen', verwacht De Witte.

Gent werd nog nooit kampioen van België. In 2010 werd de club wel een keertje tweede, de beste prestatie uit de ruim honderdjarige clubgeschiedenis tot nu toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.