Genoa laat alleen Europese achterdeur open voor Inter

Internazionale kan plaatsing voor de Europa League in principe vergeten na een 3-2 nederlaag tegen Genoa. Daardoor wordt het volgende seizoen zo goed als zeker de eerste jaargang ooit waarin zowel Inter als AC Milan niet aan Europees voetbal deelneemt.

Door de nederlaag staat Inter achtste met 52 punten en is de zesde plaats definitief (Fiorentina, 58 punten) buiten bereik geraakt. Genoa heeft nu 59 punten en staat vijfde, hoewel het twijfelachtig is of de club toegelaten wordt tot de Europa League indien het zich daarvoor plaatst. Aartsrivaal Sampdoria (54 punten, één duel tegoed) is naast Fiorentina de andere kanshebber voor de Europa League-plaatsen.

De eventuele uitsluiting van Genoa biedt Inter overigens een ontsnappingsroute. Als Genoa inderdaad niet mag deelnemen aan Europees voetbal én de Milanezen alsnog als zevende eindigen, mag de club alsnog Europa in. Daarvoor is het dan wel afhankelijk van de prestaties van Sampdoria, dat twee punten meer heeft en nog twee wedstrijden moet spelen, tegen Inter nog één.

Om niet afhankelijk te zijn van rechterlijke beslissingen moest Inter winnen in Stadio Luigi Ferraris en kwam in de negentiende minuut ook op voorsprong. Mauro Icardi maakte van dichtbij zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Leonardo Pavoletti hielp Genoa vijf minuten later alweer langszij met een prachtig schot. Er werd voor rust nog twee keer gescoord, want Rodrigo Palacio hielp Inter weer aan de leiding, terwijl Maxime Lestienne na Milanees defensief geblunder de 2-2 voor zijn rekening nam.

Ook na rust was het duel zeer open. Inter had de meeste aanvallende intenties, maar gaf daardoor achterin enorm veel ruimte weg. Wel kregen de Nerazzurri de beste mogelijkheden: een kwartier voor tijd schoot Hernanes op de paal, waarna Marcelo Brozovic op de lat poeierde. Even later kopte Icardi rakelings naast. Genoa sprong slimmer met zijn kansen om en besliste het duel in de negentigste minuut via Juraj Kucka: 3-2.