Genoa hoopt op eerherstel tegen verrassing Bari

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de zeventiende speelronde is dat het duel tussen Genoa en Bari van zondag.

Genoa hoopt op eerherstel tegen verrassing Bari


GENOAKlassering 10de plaatsGenoa ondernam afgelopen donderdag nog een ultieme poging om de groepsfase van de Europa League te overleven, maar Valencia hield de Italianen uit de volgende ronde. De Europese beslommeringen hebben een nadelige invloed gehad op de prestaties in de competitie. Genoa is na Internazionale en Juventus de meest scorende ploeg van de Serie A, maar samen met degradatiekandidaat Siena is Genoa ook de meest gepasseerde ploeg in de competitie.

Man in vorm Hernán CrespoBij Hernán Crespo (34) kun je niet spreken over in of uit vorm zijn. De Argentijnse doelpuntenmaker verruilde afgelopen zomer Internazionale voor Genoa. Hij verving Diego Milito die de omgekeerde weg volgde. Crespo, de enige speler ooit die voor vijf verschillende clubs scoorde in de Champions League, verleert het scoren nooit. Ook in Genua pikt hij zijn goaltjes mee. Als hij in vorm is, maar ook als hij niet in vorm is.

Afwezigen Obodo, Ferronetti, Pepe, Sanchez, Pasquale, Zimling.

BARIKlassering 7de plaatsBari is samen met Parma de verrassing van het seizoen. De twee gepromoveerde ploegen maken indruk met hun goed georganiseerde spel. Bari beschikt over veel jonge talenten. Met name achterin staat de ploeg uitstekend. Onder aanvoering van de Belgische doelman Jean-François Gillet en de beloftevolle Jong Italië-international Andrea Ranocchia kreeg Bari maar vijftien tegentreffers te verwerken, eentje minder dan koploper Internazionale en evenveel als Fiorentina.

Man in vorm Jean-François Gillet Jean-François Gillet beleeft zijn absolute doorbraak in het topvoetbal. De al dertigjarige Belgische doelman is al sinds 1999 in Italië actief, maar debuteerde dit seizoen pas in de Serie A. De uit de jeugd van Standard Luik afkomstige publiekslieveling is een steunpilaar van de ploeg en leidt de jonge defensie. Zijn goede prestaties vielen ook op in zijn vaderland, want hij debuteerde onlangs voor de Rode Duivels.

Afwezigen Donda, Paro, S. Masiello, Kutuzov, Antonelli, Langella, De Vezze.

De laatste Genoa-Bari op het hoogste Italiaanse niveau dateert van het seizoen 1994/95. Nadat Bari thuis eerder met 4-1 gewonnen had (met de Genoa-treffer van John van ’t Schip) eindigde de confrontatie in Genua in 1-1. Sinds die laatste Serie A-wedstrijd speelden de clubs vijf keer tegen elkaar in de Serie B.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2001/02 Genoa-Bari 2-0 (Serie B)
2002/03 Genoa-Bari 0-0 (Serie B)
2003/04 Genoa-Bari 2-0 (Serie B)
2004/05 Genoa-Bari 2-1 (Serie B)
2006/07 Genoa-Bari 0-0 (Serie B)

Bekijk hier al onze video's