Genoa aan kop na falen Juve en Napoli, Milan gelijk

Napoli verspeelde zijn leidende positie door veel vaste waarden buiten de ploeg te laten met een 1-0 nederlaag tegen Chievo als gevolg. Juventus profiteerde niet door niet verder te komen dan een gelijkspel tegen Bologna (1-1) en AC Milan speelde aardig tegen Udinese maar moest genoegen nemen met een 1-1 remise. Genoa is de verrassende nieuwe leider in de Serie A na een 3-0 zege op Catania.

AC Milan - Udinese 1-1AC Milan was het seizoen matig begonnen en kreeg ook nog het sterke Udinese op bezoek. Na de wedstrijd stond een 1-1 gelijkspel op het scorebord. Dat gebeurde na een zeer boeiend duel. Antonio Di Natale was weer eens belangrijk voor zijn ploeg en opende in de 28ste minuut de score. De aanvaller kreeg de treffer op een presenteerblaadje omdat Milan-goalie Christian Abbiati een voorzet van Gabriel Torje waardeloos verwerkte.

Milan, met Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis en Urby Emanuelson als invaller, ging koortsig op zoek naar de gelijkmaker en vond deze via Stephan El Shaawary na ruim een uur spelen. Het achttienjarige talent was al snel ingevallen voor de geblesseerde Alexandre Pato en reageerde uitstekend op een steekpass van Antonio Cassano.

Filippo Inzaghi keerde na tien maanden blessureleed weer terug bij AC Milan en probeerde in de slotfase nog een strafschop af te dwingen. Scheidsrechter Banti zag er echter niets in.

Juventus - Bologna 1-1Met Eljero Elia wederom negentig minuten op de bank, verzuimde Juventus de koppositie te grijpen. Mirko Vucinic (foto) was even de gevierde man bij de thuisploeg maar benadeelde zijn team ook zwaar. De Montenegrijn schoot binnen het half uur, na een pass van Andrea Pirlo, de 1-0 tegen de touwen. Nog voor rust moest Vucinic echter naar de kant door twee domme gele kaarten, dus rood, te incasseren.

Bologna maakte het vervolgens Juve uiterst moeilijk en zette Gianluigi Buffon zwaar aan het werk. Zeven minuten na rust moest de goalie zich echter gewonnen geven toen Daniele Portanova een hoekschop hard en onhoudbaar binnen kopte. Beide teams kregen nog kansen op de winst, maar een remise bleef het.

Chievo - Napoli 1-0Napoli moest de leidende positie prijs geven. Coach Walter Mazzarri liet enkele sterren (Edinson Cavani, Ezequiel Lavezzi en Marek Hamsik) buiten de basis en daar moest Napoli de rekening voor betalen. De ploeg slaagde er slechts in om één doelkans te produceren. In de zeventigste minuut kopte Mascara een voorzet van invaller Cavani via de lat over.

Middenmoter Chievo kon daar eigenlijk weinig tegenover stellen zodat een saai duel het gevolg was. Een kwartier voor tijd ging Napoli-debutant Ignacio Fideleff echter volkomen in de fout, de Argentijnse verdediger werkte een bal totaal verkeerd weg. Namelijk recht in de voeten van Davide Moscardelli die met het buitenkansje wel raad wist.

Palermo - Cagliari 3-2Cagliari, zonder Moestapha El Kabir, leed tegen Palermo zijn eerste puntenverlies. De doelpunten van Daniele Conti en Radja Nainggolan kwamen te laat om de treffers van Eran Zahavi, Nicolás Bertolo en Fabrizio Miccoli namens Palermo teniet te doen.

Genoa - Catania 3-0Door een 3-0 zege op Catania is Genoa de verrassende koploper in de Serie A. Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Rodrigo Palacio die twee keer scoorde. De aanvaller profiteerde beide keren van geklungel in de Catania-defensie. Palacio bereidde ook de derde treffer voor. Zijn voorzet vond het hoofd van Kevin Constant die raak kopte. Overige uitslagen:Cesena - Lazio 1-2Fiorentina - Parma 3-0Lecce - Atalanta Bergamo 1-2 Foto: VI Images