Genk zegt onwetende Vandenbergh wacht aan

Hoewel hij zelf misschien anders denkt, voor Kevin Vandenbergh is er geen toekomst meer bij RC Genk.

Genk zegt onwetende Vandenbergh wacht aan

Bij de presentatie van de Hongaarse aanwinst Balazs Toth zegde technisch directeur Willy Reynders de 24-jarige Vandenbergh de wacht aan. De aanvaller kan maar beter op zoek gaan naar een nieuwe club, zo luidde de boodschap.

De persoon in kwestie weet van niets. 'Wie zegt dat? Ik heb niemand van het bestuur gehoord', aldus de international in de Belgische media. Bij Genk komt hij nauwelijks nog aan spelen toe.

Vandenbergh gaat ervan uit dat hij komend seizoen 'gewoon' nog bij de Limburgse club speelt. Zijn contract loopt ook nog twee jaar door. 'Nu train ik weer met de nationale ploeg. Blijkbaar heb ik toch voldoende kwaliteit in huis. Ik ga nu genieten. Met mijn toekomst ben ik niet bezig.' Vandenbergh wordt in verband gebracht met FC Utrecht. De club van Foeke Booy zit verlegen om een scorende spits en heeft daarbij haar oog laten vallen op de Belgische international.

'Ik heb gehoord van de interesse', zei Vandenbergh deze week in Voetbal International. 'De Nederlandse competitie spreekt me zeer aan.' De zesvoudig international wil zich echter pas na de EK-kwalificatiewedstrijden gaan buigen over de belangstelling uit Utrecht.

Bekijk hier al onze video's