Genk wacht mogelijke pikante ontmoeting niet af en grijpt direct in

Reacties

RC Genk heeft het onmiddellijke vertrek van Wouter Vrancken bevestigd op de clubwebsite. De hoofdtrainer lijkt zijn loopbaan te gaan vervolgen bij AA Gent.

Genk wacht mogelijke pikante ontmoeting niet af en grijpt direct in
© Pro Shots

Woensdag kwam het nieuws over de aanstaande overstap al naar buiten en een dag later laat Genk weten dat de samenwerking met Vrancken per direct stopt. Dat terwijl de coach in het najaar van 2022 nog een langdurig contract had getekend en de clubleiding ook helemaal niet op een scheiding zat te wachten. Vrancken liet zelf echter weten dat het toe was aan een 'nieuwe uitdaging'.

Genk strijdt in de play-offs nog om een Europees ticket. De technische leiding heeft besloten dat het beter is om maar direct afscheid te nemen van Vrancken. Domenico Olivieri, Michel Ribeiro en Eddy Vanhemel zullen het takenpakket tijdens de laatste drie wedstrijden van dit seizoen voor hun rekening nemen.

Mogelijk wacht Genk later deze maand een beladen ontmoeting. De nummer vier van de kampioenspoule, dat is op dit moment Genk, speelt namelijk tegen de winnaar van play-off 2. Daarin staat Gent negen punten voor op naaste achtervolger KV Mechelen.

Verandert er niets aan de stand van beide poules, dan maken Genk en Gent onderling uit wie aan de haal gaat met een ticket voor de play-offs voor de Conference League. Vrancken wordt in Gent de opvolger van Hein Vanhaezebrouck, die de club komende zomer na vier seizoenen achter zich laat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.