Genk trekt Bizot aan en gaat samenwerken met MVV

Reacties

Zoals al langer in de lucht hing verruilt Marco Bizot FC Groningen na twee seizoenen voor RC Genk. De Belgische club heeft de 23-jarige doelman vastgelegd voor drie jaar met een optie voor nog een jaargang.

Genk trekt Bizot aan en gaat samenwerken met MVV

In de zomer van 2012 nam Groningen Bizot - die nog een contract had tot medio 2016 – over van Ajax, dat hem het seizoen daarvoor had verhuurd aan SC Cambuur. In zijn eerste jaargang kwam de keeper tot achttien wedstrijden in de Eredivisie, maar afgelopen seizoen stond Bizot alle duels onder de lat en hielp hij de Trots van het Noorden aan Europees voetbal.

De kans in de Europa League te spelen laat Bizot graag schieten om in België de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. 'Genk is een fantastische ploeg die aansluit met mijn ambities en carriereplan', aldus de doelman op de persconferentie. 'Ik wil er voluit voor gaan en er direct een eerste geweldig jaar van maken', vervolgde Bizot, die met Albian Muzaqi en Sandy Walsh twee landgenoten tegenkomt.

Het vertrek van Bizot zal Groningen opvangen met het aantrekken van Sergio Padt. Alleen een medische keuring staat zijn transfer naar Euroborg nog in de weg. Ook hij is afkomstig uit de jeugd van Ajax, maar keept al drie seizoenen bij AA Gent. De 24-jarige doelman kwam eerder op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles.

MVV
Genk kondigde tegelijkertijd ook aan te gaan samenwerken met MVV Maastricht. De bedoeling is dat een aantal talentvolle spelers van de Belgische Eersteklasser ervaring gaat opdoen in Zuid-Limburg. 'Er zijn ook nog heel wat andere plannen waarop de samenwerking met MVV gestoeld zijn, maar daarover volgt later meer informatie,' aldus sportief directeur Gunter Jacob.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.