Genk loopt eerste verlies op bij 'angstgegner' Kortrijk

KV Kortrijk heeft vrijdagavond Racing Genk op de eerste nederlaag van het seizoen getrakteerd (1-0). De Belgische koploper stapte met een zeldzame nederlaag van het veld. De laatste verliespartij van Genk dateert van zeven maanden geleden (14 maart) toen de ploeg tegen Anderlecht ten onder ging.

Genk loopt eerste verlies op bij 'angstgegner' Kortrijk

Op voorhand wist de koploper dat winnen bij Kortrijk een zware opgave was. Ook de twee voorgaande edities hield Kortrijk de punten in eigen huis.

Giuseppe Rossini (foto) tekende vlak na rust voor de enige treffer uit het duel. De voormalig spits van FC Utrecht werd op maat bediend door Sven Kums en schoot raak. In het vervolg zette Genk, met het superduo Vossen-Ogunjimi in de hoofdrol, nog wel aan voor een slotoffensief. De gelijkmaker viel echter niet meer.

Ondanks de nederlaag is Genk ook na de twaalfde speelronde koploper in België. Achtervolger AA Gent kan het gat zondag op bezoek bij Standard Luik verkleinen tot vier punten. Kortrijk stoomde op naar de zesde plaats met negentien punten uit twaalf duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen