Genk en Anderlecht winnen, Özbiliz naar kwartfinales beker

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Anderlecht heeft het competitieduel met het lager geklasseerde KV Oostende overtuigend met 3-0 gewonnen • Voor de ploeg van trainer John van den Brom waren Aleksandar Mitrovic, Chancel Mbemba en Sasha Kljestan de doelpuntenmakers • In Oostend maakte Demy de Zeeuw de wedstrijd vol, terwijl Bram Nuytinck negentig minuten vanaf de reservebank moest toekijken • Anderlecht, waar Fabrice N'Sakala de rode kaart ontving, bezet na dertien speelronden de vijfde plaats in de Belgische competitie met een achterstand van vier punten op koploper Standard Luik •

• Jelle Vossen heeft de ploeg van trainer Mario Been de volle overwinning op Kortrijk bezorgd • De aanvaller van RC Genk tekende in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd aan • Door de minimale overwinning in eigen huis komt Genk op gelijke hoogte met koploper Standard Luik, maar speelde daarvoor wel een wedstrijd meer •

• Trainer Stanley Menzo leed op bezoek bij SC Lokeren de achtste nederlaag van dit seizoen in de Belgische competitie • Namens Lokeren was Nill De Pauw  verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Lierse SK, dat mede door deze nederlaag op de elfde plaats is terug te vinden •

• In het toernooi om de Russische beker wisten Gianluca Nijholt en Douglas zich niet te plaatsen voor de volgende ronde • Waar de voormalige verdediger van FC Twente namens Dinamo Moskou niet kon voorkomen dat Salyut Belgorod zich dankzij de 1-0 overwinning plaatste voor de volgende ronde, ging Nijholt met zijn Amkar Pern ten onder tegen Mordovia Saransk na het nemen van strafschoppen • Daarentegen mag Aras Özbiliz zich met zijn ploeg wel op gaan maken voor de kwartfinales • De oud-speler van Ajax won met Spartak Moskou van Shinnik Yaroslavl (1-0) •

Romario Kortzorg heeft zijn ploeg aan een punt geholpen in de competitiewedstrijd tegen Pirin Gotse Delchev • De aanvaller van Botev Plovdiv maakte in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1, nadat Vasil Panayotov de thuisploeg al snel op voorsprong had gezet • Botev Plovdiv bezet mede door het behaalde punt in Gotse Delchev de vijfde plaats met 25 punten •