Genk aast na heldenrol Köteles op Nederlandse coach

Het kan deze week niet op voor László Köteles. De doelman van RC Genk bezorgde zijn Belgische werkgever eigenhandig een ticket voor de Champions League door dinsdag in de strafschoppenserie twee inzetten van Maccabi Haifa te stoppen. Een dag later signeerde hij een nieuw contract.

Genk aast na heldenrol Köteles op Nederlandse coach

De Hongaarse keeper, vorig seizoen nog overbodig door de aanwezigheid van de inmiddels door Chelsea aan Atlético Madrid verhuurde Thiebaut Courtois, werd daarmee beloond voor zijn heldendaad: hij tekende een verbeterd contract tot medio 2014. Zijn oude verbintenis liep af in de zomer van 2012.

Overigens moet de Belgische kampioen door het vertrek van Franck Vercauteren naar Al Jazira (Verenigde Arabische Emiraten) het nog steeds zonder trainer doen. De club stelde al wel een shortlist op met mogelijke vervangers.

Die verlanglijst heeft volgens Belgische media een flink Nederlands tintje. Mario Been en Henk ten Cate, allebei zonder club, worden genoemd als nieuwe trainer van Genk. De enige niet-Nederlandse kandidaat is de Roemeen László Bölöni. Hij is voormalig trainer van Standard Luik en werkt momenteel als coach van PAOK Saloniki (Gri). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's