Gemiste strafschop Anderlecht blijft zonder gevolgen

Demy de Zeeuw heeft een grote bijdrage geleverd aan een zeer belangrijke overwinning van Anderlecht. Het schot van de middenvelder veranderde op cruciale wijze van richting via Khaleem Hyland, waardoor RC Genk met 1-2 werd verslagen. Daardoor is de ploeg van trainer John van den Brom weer koploper in de play-offs om het kampioenschap.

Via Matias Suárez kwam Anderlecht na ruim twintig minuten op voorsprong. Dennis Praet werd door Lucas Biglia weggestuurd, waarna de middenvelder Suárez voorzag van een voorzet: 0-1. Anderlecht leek met een voorsprong te gaan rusten, maar op slag van rust kwam RC Genk op gelijke hoogte.

Na de treffer van Kara was Anderlecht in de tweede helft weer de betere ploeg, maar kreeg het elftal het niet voor elkaar om weer op voorsprong te komen.

Een kwartier voor tijd, toen De Zeeuw in het veld kwam voor Praet, kreeg Anderlecht vanwege een strafschop een uitgelezen mogelijkheid om op 1-2 te komen. Vorige week rekende Guillaume Gillet nog af met het penalty-syndroom (Anderlecht miste immers al twaalf van de achttien penalty’s), maar Gillet faalde nu (de dertiende van Anderlecht dit seizoen).

De Belg schoot de bal vanaf elf meter snoeihard op de lat. Gelukkig zorgde De Zeeuw ervoor dat de gemiste strafschop van zijn teamgenoot zonder gevolgen bleef. Zeven minuten voor tijd verdween zijn inzet achter Genk-keeper Laszlo Köteles te werken. Aangezien de bal het doel inging via Khaleem Hyland, krijgt de De Zeeuw de treffer niet toegewezen.

Door de nederlaag kan Genk geen kampioen meer worden, terwijl Anderlecht de eerste positie bezet. Anderlecht heeft twee punten meer dan Zulte-Waregem en Club Brugge. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.