Gemiste magische nacht Schweini, Carew Noorse James Bond

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gemiste magische nacht Schweini, Carew Noorse James Bond

'Het is echt jammer. Onze droom werd niet vervuld. We konden de finale niet bereiken, waardoor Rio niet vervolgd wordt door een nieuwe magische nacht. Jammer genoeg misten we iets enorm belangrijks tegen Frankrijk: een klein beetje geluk. Nederlagen horen echter bij het spelletje, zelfs wanneer ze enorm veel pijn doen.'
Bastian Schweinsteiger richt zich middels een open brief aan de Duitse fans. Een handsbal van de middenvelder op slag van rust was in de halve finale tegen Frankrijk het begin van het einde voor de ploeg die twee jaar geleden nog de wereldtitel veroverde.

• Eric Cantona en Vinnie Jones maakten na hun sportieve carrière ook furore op het witte doek. John Carew treedt in hun voetsporen. De Noorse oud-international, die in 2012 stopte als voetballer, gaat volgens Noorse media een rol spelen in een Noors antwoord op James Bond. Carew kruipt in de huid van special agent Felix Frost, een karakter dat overeenkomsten heeft met zowel Jason Bourne als James Bond. Voor de gewezen spits is het niet zijn debuut op het witte doek. In 2014 was hij te zien in de Canadese horrorfilm Dead of Winter. Een jaar later had hij een rol in de Noorse thriller Høvdinger.

• Keepers zijn er om de bal tegen te houden. Een scorende goalie is een zeldzaamheid. Mark Weir is sinds 7 juli een van die goalies die in dat illustere rijtje staat. In de extra tijd van het duel met Shreveport Rafters FC tekende hij voor de 3-0, en hoe. Met een comfortabele zege plaatste FC Wichita zich voor de halve finale van de play-offs tegen Dutch Lions.

• De kapper van Ricardo Quaresma is minstens zo creatief als de buitenspeler zelf. De Portugese aanvaller heeft voor een speciale coupe gekozen met het oog op de EK-finale. Over smaak valt niet te twisten...

•  Tip voor de spelers van VfL Bochum. Als je boksles krijgt van Gertjan Verbeek, doe voorzichtig!

•  Een vertederende quote van Vaclav Cerny. Het achttienjarige Tsjechische talent verblijft met de selectie van Ajax in Oostenrijk en nodigde zijn ouders, aangezien het toch relatief in de buurt is, uit om naar Zillertal te komen. 'Het helpt me als ik papa en mama zie. Mama is trots. Ze heeft geen verstand van voetbal, maar dat is ook normaal denk ik. Papa zoekt elke keer de minpuntjes, die bespreken we elke avond. Dat ben ik gewend. Hij is ook trainer, dus dat hoort erbij', aldus de aanvaller, die ook nog eens uitsprak dit seizoen basisspeler te willen worden. (Ajax.nl)

•  Een van de concurrenten van Cerny is Anwar El Ghazi, die zijn kans schoon ziet door de trainerswissel bij Ajax. 'Met mijn rol op het einde was ik niet blij. De trainer zag het wat minder in me zitten', aldus de aanvaller in Het Parool over zijn reserverol onder Frank de Boer. Peter Bosz hoopt hij daarom in Oostenrijk wel te overtuigen.

•  Hossam Hassan is topscorer aller tijden van Egypte met liefst 69 goals in 169 interlands. De voormalige aanvaller is een grootheid in eigen land. Maar wij hebben toch sterk het vermoeden dat die grootsheid de inmiddels 49-jarige trainer van Al-Masry naar het hoofd gestegen is. Dit deed de man die wereldfaam vergaarde tijdens het WK van 1990 - na al betrokken te zijn geweest bij wat opstootjes - toen hij erachter kwam dat dat alles was vastgelegd op camera (zie eerste filmpje). Inmiddels hangt Hossam Hassan, die stelde te reageren omdat hij beledigd zou zijn, een flinke sanctie boven het hoofd. Bovendien is het niet de eerste keer dat hij zich misdraagt (zie tweede filmpje).

•  Het lijkt als de dag van gisteren, maar is toch al tien jaar geleden. Zinedine Zidane neemt na provoceren van Marco Materazzi wraak in de finale van het WK 2006. Een flinke kopstoot velt de Italiaan en de loopbaan van Zidane zit erop. In Parijs is de actie zelfs vereeuwigd met een standbeeld (zie foto boven).  Het incident rond Zidane, net als Materazzi, doelpuntenmaker voor de penaltyserie (1-1), houdt de gemoederen nog steeds flink bezig. Materazzi vertelt in L'Equipe er ook nog mee bezig te zijn. 'Misschien moet ik maar een boek schrijven, met de titel Wat ik echt tegen Zidane gezegd heb. Ik had het destijds over zijn zus,  niet over zijn moeder. Natuurlijk waren mijn woorden stom, maar dit is allemaal enorm opgeblazen. Ik koester in ieder geval geen wrok tegen hem.'

•  Overigens won Italië in de veelbesproken finale na strafschoppen van Frankrijk. Toenmalig bondscoach Marcello Lippi zal die dag nooit vergeten, laat hij nog maar eens weten.

•  Over het verleden gesproken. Nog maar twee jaar geleden verloor Oranje in de halve finale van het WK na strafschoppen van Argentinië. Na een 0-0 gelijkspel misten Ron Vlaar en Wesley Sneijder vanaf elf meter. Twintig jaar eerder was het ook al geen succesvolle dag voor Oranje. Toen bleek latere wereldkampioen Brazilië op het WK van 1994 in de Verenigde Staten na een knappe comeback van Oranje, van 2-0 naar 2-2, toch te sterk in de kwartfinale. Een vrije trap van Branco bleek doelman Ed de Goey te machtig.

•  Jürgen Klopp is verguld met zijn nieuwe contract bij Liverpool. De Duitser tekende voor liefst zes jaar bij. Hij beseft hoe zeldzaam dat is. 'Zes jaar, dat is als zestig jaar in deze tijd!', aldus de Duitser, die nog meer mooie woorden in huis had. 'Een nieuw contract is als een strafschop. Nu moet ik het alleen nog afmaken.'

•  De Welshe analyticus en voormalig voetballer Dean Saunders kan opgelucht ademhalen. Hij was naar het EK afgereisd in de veronderstelling dat Wales de groepsfase niet zou overleven en had daarom voor de tocht naar Frankrijk zijn auto op 'kort parkeren' gezet bij het vliegveld. Het pakte iets anders uit waardoor hem een torenhoge boete wachtte. Maar er kwam verlossing. De boete, ruim twaalfhonderd euro, hoeft Saunders niet te betalen als hij in plaats daarvan een donatie aan goed doel doet.

•  We berichtten eerder al over de twee Russische internationals die na uitschakeling op het EK een nogal onstuimig feestje hadden georganiseerd of in ieder geval bijgewoond. Aleksandr Kokorin en Pavel Mamaev werden bij respectievelijk Zenit Sint-Petersburg en FC Krasnodar naar het tweede elftal gezet. Namens niemand minder dan president Vladimir Poetin werd al een onderzoek gelast. Het incident tekent de onvrede onder de Russische voetbalfans. Inmiddels is immers een petitie om geen enkele Russische EK-deelnemer over twee jaar in eigen land aan het WK te laten deelnemen al een half miljoen keer getekend. De petitie zal uiteindelijk aangeboden worden aan de Russische voetbalbond, het ministerie van Sport en de Russische regering. Of het veel indruk zal maken is de vraag, maar een feestje is het EK voor de Russen dus allerminst geworden

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.