Gemengde gevoelens Xabi Alonso over Bayern-debuut

Reacties

Bayern München heeft de tol betaald voor de gemakzucht die erin sloop na het straffe begin van het duel met Schalke 04 (1-1).

Gemengde gevoelens Xabi Alonso over Bayern-debuut

De start van Bayern - zonder de geblesseerde Arjen Robben - liet nog weinig ruimte voor discussie. De Beierse ploeg liet Schalke 04 geen ruimte iets te kunnen uitrichten op eigen veld. De openingstrefferna tien minuten van Robert Lewandowski, na een combinatie met Sebastian Rode, was dan ook niet meer dan logisch.

Maar na de snelle treffer nam Bayern gas terug, en dat bood Schalke 04 de gelegenheid zich weer in de wedstrijd te knokken. Gaandeweg veranderden de verhoudingen. Waar Die Königsblauen steeds sterker voor de dag kwam, daar vertoonden de Beierse gasten juist een meer lethargische houding.

De straf voor deze gemakzucht kreeg Bayern na ruim een uur. Benedikt Höwedes kreeg de gelijkmaker op zijn naam, maar bewust ging het niet. Xabi Alonso wilde op de lijn redding brengen en zag de bal via de linkerarm van Höwedes in het Bayern-doel gaan. De Beierse protesten bleken tevergeefs: 1-1.

Het bleek het laatste wapenfeit van de intense wedstrijd zonder winnaar. Door de ongelukkige bijdrage aan de treffer van Schalke 04 én het resultaat zal Xabi Alonso ongetwijfeld gemengde gevoelens overhouden aan zijn verder sterke debuut voor Bayern, dat hem kort voor het weekend vastlegde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.