Gemakzuchtig Manchester City ontsnapt bij Aalborg BK

Manchester City heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt bij Aalborg BK, dat pas na penalty's het hoofd moest buigen. Na de wissel van Mateja Kezman zette Paris Saint-Germain Sporting Braga opzij op weg naar de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi.

Aalborg BK-Manchester City* 2-0, wns (0-2)De gemakzucht kwam Manchester City bijna duur te staan. The Citizens dachten met de 2-0 voorsprong uit de eerste ontmoeting het duel in Denemarken op halve kracht te kunnen uitspelen. Dat bleek een misrekening, al bleef door Aalborg BK-missers van Thomas Agustinussen en Luton Shelton in de strafschoppenreeks een uitschakeling achterwege.

Tot vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was er geen vuiltje aan de lucht voor Manchester City. De 1-0 van Shelton gaf Aalborg BK extra moed, die zich uiteindelijk vertaalde in de 2-0 van Michael Jakobsen. De verdediger mocht vanaf elf meter aanleggen na hands van Ched Evans. Aalborg, waar Steve Olfers niet van de partij was, maakte in de noodzakelijke verlenging meer de indruk te willen winnen. In de penaltyreeks maakte Man City-keeper Shay Given een einde aan de Deense hoop.

Sporting Braga-Paris Saint-Germain* 0-1 (0-0)Na de competitienederlaag tegen Olympique Marseille ontsnapte Paris Saint-Germain aan een nieuwe gevoelige tik. Mede dankzij de inbreng van het aanvalskoppel Rentéria-Paulo César maakte Sporting Braga het de Franse gasten knap lastig. PSG deed aanvallend ook van zich spreken, maar scoorde pas na de entree van Guillaume Hoarau. Koud drie minuten in het veld besliste de voor Mateja Kezman ingevallen spits in de slotfase het UEFA Cup-duel in het voordeel van de Fransen.