Gemakkelijke avond RB Leipzig na bizarre actie Hrádecky

RB Leipzig heeft de Bundesliga zaterdag hervat met een eenvoudige zege op Eintracht Frankfurt: 3-0. De bezoekers kwamen al na drie minuten met tien man te staan na een opmerkelijke actie van doelman Lukás Hrádecky.

De Finse doelman kwam zijn doel uit nadat rechtsback Bernardo werd gelanceerd. Hij struikelde en tikte – ver buiten het strafschopgebied – de bal voor de voeten van Bernardo weg. Vervolgens schoot hij de bal weg en liep hij terug naar zijn doel, in de hoop dat scheidsrechter Deniz Aytekin het niet had gezien, maar de arbiter trok resoluut de rode kaart. Hrádecky had daarmee de ondankbare eer dat hij de eerste Fin was in de Bundesliga die een rode kaart kreeg.

Winnen was na dit voorval een eenvoudig karwei voor Leipzig. Uit de vrije trap die volgde, redde invalkeeper Heinz Lindner in eerste instantie. Op een intikker van verdediger Marvin Compper had hij echter geen antwoord: 1-0. In de extra tijd van de eerste helft werd het ook nog 2-0. Timo Werner kopte een vrije trap van Naby Keita in het doel.

Na rust gooide Leipzig de wedstrijd definitief in het slot. Lindner redde eerst op een schot van Keita, maar de bal bleef in het spel. Uiteindelijk waagde Marcel Halstenberg een poging en via verdediger Jesús Vallejo ging de bal over de lijn. Frankfurt geloofde het wel en creëerde weinig. De schade beperkt houden leek het belangrijkste doel van de gasten in de tweede helft.

Koploper Bayern München won vrijdag al van SC Freiburg (1-2). Door de zege op Frankfurt verkleint Leipzig het gat met de Beierse club tot drie punten. Bayern heeft 42 punten, Leipzig 39. Frankfurt staat zesde met 29 punten.