Gelukstreffer schrale troost voor Heracles

Heracles Almelo verdiende een overwinning tegen FC Volendam, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

In het Polman Stadion was Heracles duidelijk de betere ploeg. Voor rust leverde dat overwicht echter nauwelijks mogelijkheden op voor het elftal van coach Gert Heerkes. In het tweede bedrijf was de ploeg wel dreigend, zonder nu grote kansen te creëren. Maar Everton en Willie Overtoom waren in de buurt van een treffer. Net als Volendam-verdediger Hennie Schilder, die bijna de bal in eigen doel werkte na een zwak schot van Overtoom. Volendam kwam er amper aan te pas in Almelo, maar nam toch een voorsprong. In de 77ste minuut kreeg invaller Melvin Platje net buiten het strafschopgebied de ruimte om Heracles Almelo-doelman Martin Pieckenhagen met een gekruld schot in de verre hoek kansloos te laten: 0-1.

Toch produceerde de thuisploeg in de 88ste minuut de gelijkmaker en legde daarmee beslag op het dikverdiende punt. Al kwam de 1-1 gelukkig tot stand. Jan Wuytens schoot vanaf zestien en zag de bal via het gezicht van tegenstander Tim Bakens in de bovenhoek verdwijnen. Ditmaal was keeper Jeroen Verhoeven kansloos. 1-1

Heracles Almelo heeft 27 punten en blijft op de dertiende plaats staan. Volendam heeft twintig punten en staat nog altijd laatste. Maar de ploeg van coach Frans Adelaar heeft net zoveel punten als De Graafschap.