Gelukkig Hertha BSC verslaat Fulham

Hertha BSC is de derde ronde van de UEFA Cup begonnen met een 2-1 overwinning op Fulham. De Duitsers hadden in het zeer matige duel in Berlijn niet te klagen over geluk.

In de eerste helft wist geen van beide ploegen iets af te dwingen. Vooral het eerste half uur was slecht. Stefan Beinlich opende in de 29ste minuut de score. De middenvelder van Hertha mocht geheel vrij inkoppen na een hoekschop van Marcelinho. Ook Fulham-doelman Edwin van der Sar kwam te laat om de goal te voorkomen.

Na rust had Fulham het beste van het spel. De ploeg van Jean Tigana probeerde het met lange combinaties maar vond slechts zelden een gaatje in de Berlijnse muur. Eén keer was de ploeg uit Londen wel succesvol. Steed Malbranque dolde zijn tegenstander, Martin Djetou kopte op de paal en Steve Marlet kopte uit de rebound raak: 1-1.

Dat Hertha toch nog de overwinning pakte, had het meer aan Fulham te danken dan aan het eigen spel. Hertha slaagde er vrijwel nooit in de bal vaker dan twee keer rond te spelen. Toch kwam de ploeg van Huub Stevens opnieuw op voorsprong. Facundo Sava was de ongelukkige. De Argentijn van Fulham veranderde een voorzet van Marcelinho zodanig van richting dat de bal voorbij de kansloze Van der Sar in het eigen doel belandde.