'Geluk speelt altijd een belangrijke rol in het voetbal'

Real Madrid zag Barcelona drie punten inlopen, doordat het op eigen veld met 3-1 onderuit ging tegen de Catalanen. Trainer José Mourinho vond dat de tegenstander over geluk niet te klagen had.

'Geluk speelt altijd een belangrijke rol in het voetbal. Na de 1-0 krijgen wij een grote kans die Cristiano Ronaldo normaal gesproken binnen schiet', zei de Portugees na afloop. 'We speelden goed in de eerste helft, en in de tweede helft kreeg Barcelona een gelukkig doelpunt.'

'Toen kregen we al snel de kans op de gelijkmaker en ik dacht dat die er ook was, maar dat bleek niet het geval', vervolgde Mourinho. 'Later kreeg Kaka ook nog een kans op 3-2 en die pakte hun keeper. Niet door kwaliteiten, maar door geluk.'

Volgens de Real-trainer had Lionel Messi voor rust zijn tweede gele kaart moeten krijgen. 'Ik dacht dat Messi van het veld gestuurd had moeten worden na zijn tackle op Xabi Alonso. Maar de arbiter heeft het waarschijnlijk beter gezien, want die stond dichterbij. Ik wil geen kritiek leveren zonder de beelden op tv te hebben gezien.'

Ook Iker Casillas vond dat Barça gelukkig was tijdens de wedstrijd. 'Zij hebben wat geluk bij het tweede doelpunt en dat had invloed op het duel. Deze nederlaag in het eigen stadion doet wel pijn, omdat we bezig waren met een goede serie. Er zijn meer wedstrijden dan alleen El Clásico, dus Barcelona moet geen obsessie voor ons worden. We speelden een goede wedstrijd.' Foto: VI Images