Gelijkspel zonder doelpunten bij Roda JC-ADO Den Haag

Roda JC Kerkrade en ADO Den Haag hebben elkaar in het Parkstad Limburg Stadion geen pijn kunnen doen. Omdat beide teams de nodige kansen misten bleef het duel verstoken van doelpunten.

Gelijkspel zonder doelpunten bij Roda JC-ADO Den Haag

Hoewel Roda JC in de eerste helft meer balbezit had, stichtte ADO Den Haag het meeste gevaar. De openingstreffer bleef echter uit, omdat Rydell Poepon (foto) oog in oog met Filip Kurto via diens been echter over schoot en een kansrijk afstandsschot van Tjaronn Chery via het been van Bart Biemans slechts een corner opleverde.

Roda kwam weliswaar ook in de buurt van het doel van ADO-keeper Robert Zwinkels, maar de pogingen van de in de basis teruggekeerde Krisztián Németh misten venijn en precisie. Aanvoerder Sanharib Malki gooide er nog een kunststukje uit, maar zijn omhaal verdween ongevaarlijk over de achterlijn.

Na de pauze liet ADO andermaal na om Limburg – na de 4-2 zege op VVV-Venlo – opnieuw te verlaten met drie punten. Kurto stond bij een goede schietkans van Chery opnieuw op zijn post, terwijl Tom Beugelsdijk uit een corner van Holla van dichtbij de op de doellijn geposteerde Amin Affane trof.

Uit een corner van diezelfde Affane kopte Biemans kort daarna op de lat, terwijl Mitchell Donald ondanks twee goede pogingen van afstand eveneens niet in staat was om Zwinkels te passeren. In de slotfase had Biemans de winnende treffer op zijn schoen na een slim passje van Mark-Jan Fledderus, maar Zwinkels kwam bijtijds uit zijn doel en smoorde de inzet van de Roda-verdediger.

Door de doelpuntloze remise komt Roda JC Kerkrade niet los van de degradatiezone. De ploeg van trainer Ruud Brood blijft veertiende met tien punten. ADO stijgt door het punt naar de zevende plaats en heeft vijftien punten. Bovendien behouden de Hagenaren hun ongeslagen status in uitwedstrijden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's