Gelijkspel voor jeugdig PSV in 'geheim duel' met Moeskroen

Het oefenduel dat PSV zaterdag zou spelen met West Bromwich Albion werd door de autoriteiten in Arnhem verboden, maar de Eindhovenaren vonden in Moeskroen-Péruwelz alsnog een sparringpartner. De Belgen hielden PSV in de wedstrijd - gespeeld op de eigen Herdgang - op een 1-1 gelijkspel.

Trainer Phillip Cocu hield spelers als Luuk de Jong, Andrés Guardado en Héctor Moreno zaterdagmiddag negentig minuten aan de kant en gunde meerdere talenten speelminuten. Zonder de sterkhouders leek PSV af te stevenen op een 0-1 nederlaag, door een doelpunt van Filip Markovic kort na rust, maar Rai Vloet bepaalde anders. De middenvelder annex aanvaller bracht de Eindhovenaren in de slotfase van de vervangende wedstrijd naast Moeskroen.

Het verboden duel met de Engelsen - wegens 'op handen zijnde ongeregeldheden waarin zich PSV-supporters noemende mensen een rol spelen' - was onderdeel van de FOX Sports Cup in de Gelredome. Op dat toernooi won PSV donderdagavond met 3-0 van FC Porto. Vitesse - FC Porto, het andere duel van zaterdag op de FOX Sports Cup, ging wel gewoon door en eindigde in 1-2.

Opstelling PSV: Pasveer; Van Vlerken (70. Brenet), Schwaab, Koch, Poulsen; Vloet, Rigo (70. Pereiro), Maher (70. Narsingh); Beto da Silva (61. Ritzmaier), Locadia, Lundqvist.

Bekijk hier het hele schema van PSV in de voorbereiding.