Gelijkspel Paderborn maakt Stevens hekkensluiter

SC Paderborn heeft een welkome zege door de vingers zien glippen maar heeft met een gelijkspel tegen Werder Bremen wel de laatste plaats in de Bundesliga overgedaan aan VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart verspeelde zaterdag een 2-0 voorsprong tegen SC Freiburg (2-2). Trainer Huub Stevens was na afloop al niet te spreken over zijn ploeg. Zijn humeur zal een dag later niet veel beter zijn geworden aangezien SC Paderborn de rode lantaarn overdeed aan Die Schwaben.

De ploeg van trainer Andre Breitenreiter dankte dat aan een productieve fase halverwege de eerste helft. In een tijdsbestek van drie minuten scoorde Paderborn twee keer, met Moritz Stoppelkamp (foto) in de hoofdrol. De middenvelder bereidde de 1-0 van Mario Vrancic voor om in de 27ste minuut zelf de 2-0 voor zijn rekening te nemen.

Het bleek net geen voldoende basis voor een overwinning. Werder Bremen kwam nog voor rust terug via Davie Selke om een kwartier voor het einde op gelijke hoogte te komen dankzij een treffer van Izet Hajrovic. De Bosniër stond koud in het veld. Maar na de uitsluiting van de Paderborn-verdediger Michael Heimloth in de 78ste minuut bleek de winnende goal te hoog gegrepen voor de gasten.

Door het gelijkspel klimt Paderborn naar de zestiende plaats, die wordt gedeeld met Hamburger SV. Werder Bremen deed door het resultaat slechte zaken in de strijd om Europees voetbal.