Gelijkspel Jong Oranje, nederlaag Onder-19

Jong Oranje heeft in Tilburg met 1-1 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Vitesse-middenvelder Nick Hofs zette Nederland na negentien minuten op voorsprong maar binnen vijf minuten zorgde Arsenal-aanvaller Jeremie Aliadiere voor de 1-1.

Onder-19 oefende eveneens. In het Oostenrijkse Hollabrunn werd met 2-1 verloren van Oostenrijk. Het Nederlandse doelpunt werd gemaakt door Prince Rajcomar (Fortuna Sittard). Doelman Theo Brack van NEC stopte nog een strafschop.

De ploeg van bondscoach Ruud Gullit is in voorbereiding op het tweede EK-kwalificatietoernooi, in mei in Spanje. Daar komt de ploeg uit tegen Spanje, Litouwen en Hongarije in de strijd om een ticket voor het Europees kampioenschap in juli in Zwitserland.